ВАКС заочно заарештував ексголову Фонду держмайна Сенниченка

ВАКС заочно заарештував ексголову Фонду держмайна Сенниченка

"Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід для колишнього глави Фонду державного майна України. Його заочно заарештували. Про це повідомили у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі"

7 травня 2024 року Вищий антикорупційний суд (ВАКС) задовольнив клопотання прокурора та обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою для колишнього голови Фонду державного майна України (ФДМУ). Ім'я фігуранта офіційно не розголошується, проте за даними ЗМІ, йдеться про Дмитра Сенниченка.

Слідство підозрює Сенниченка в організації масштабної злочинної схеми, що діяла протягом 2019-2021 років. За попередньою інформацією, група під його керівництвом заволоділа понад 500 мільйонами гривень з держпідприємств "Одеський припортовий завод" та "Об'єднана гірничо-хімічна компанія". Окрім того, фігурантів справи підозрюють у легалізації 10 мільярдів гривень, отриманих злочинним шляхом.

Дмитро Сенниченко оголошений у міжнародний розшук.

Додаткові деталі справи:

  • До злочинної групи, окрім Сенниченка, входили його радник Юрій Липка, екс-в.о. директора "Одеського припортового заводу" Микола Синиця та співвласник компанії "АгроГазТрейдингу".
  • У грудні 2023 року підозру у справі також оголосили колишньому першому заступнику голови ФДМУ, який наразі обіймає посаду в ПАТ "Укрнафта".
  • Розслідування справи ведеться Національним антикорупційним бюро (НАБУ) за процесуального керівництва Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП).

Важливо:

Наголошується, що наразі Дмитро Сенниченко не визнав своєї вини та не засуджений судом. Він має право на законний захист та оскарження обраного запобіжного заходу.

 

Коментувати

Підтримати ресурс

Останні матеріали

Останні коментарі

Круто! Ждемо... кряка...

Автор: Дядюшка Угу

Це ж не його задача. Аудіодорожка готується за звичай в стороніх продуктах, які вже гарно...

Автор: admin

А українську він (чи вона?) розуміє?

Автор: Дядюшка Угу

Дяка! те що треба!

Автор: Вау

Поки готувався матеріал: В Adobe Premiere Pro інтегрували нейромережі Монтаж тепер простіше...

Автор: admin

А далі *опа. Це не нормально все, буквально репресивний утиск

Автор: Lada Y

Цікаво, а він нехоче розповісти як сама Польща і нашім, і вашим…

Автор: Дядюшка Угу

Підтримати ресурс


tganywaynews