У Литві відбудуться навчання за участю військових НАТО

У Литві відбудуться навчання за участю військових НАТО

"У понеділок, 23 вересня, на трьох полігонах Литви розпочнуться міжнародні навчання підрозділів вогневої підтримки \"Вогняний грім 2024\""

У понеділок, 23 вересня, на трьох полігонах Литви розпочнуться міжнародні навчання вогневої підтримки під назвою "Вогненний грім 2024". За інформацією збройних сил Литви, маневри проходитимуть на полігоні імені генерала Сильвестраса Жукаускаса в Швянчьонському районі (в Пабраді), а також на полігонах у Кайряї (Клайпедський район) і Казлу-Руді.

У навчаннях візьмуть участь артилерійські підрозділи сухопутних військ Литовської армії, а також військові сили й техніка НАТО, дислоковані в Литві, і 1-й батальйон 82-го артилерійського полку армії США. Метою навчань є відпрацювання та оцінка здатності підрозділів ефективно вести вогонь із закритих позицій, а також покращення координації між об’єднаними підрозділами вогневої підтримки союзників.

На полігонах у Кайряї та Пабраді проводитимуться бойові стрільби з використанням литовських та союзних артилерійських систем і мінометів. У Казлу-Руді проходитимуть тренування спеціалістів з управління спільною вогневою підтримкою. Ці навчання спрямовані на підвищення боєготовності та координації дій військ у спільних операціях.

Окрім цього, 24 вересня Військово-морський центр координації морських рятувальних операцій організує навчання під назвою "Штормовий господар 2024". У межах цих навчань буде проведена масова евакуація екіпажу та пасажирів з рятувального судна "Шакяй". Сценарій навчань передбачає імітацію катастрофи в Балтійському морі, під час якої понад 120 осіб будуть евакуйовані з корабля. У рятувальній операції візьмуть участь як державні, так і недержавні організації.

Нагадаємо, що у квітні Литва підписала меморандум про взаєморозуміння з німецьким оборонним концерном Rheinmetall, який заклав основу для будівництва заводу з виробництва артилерійських боєприпасів на території країни. У проєкт Rheinmetall планує інвестувати понад 180 мільйонів євро. У серпні литовський уряд виділив додаткові 250 мільйонів євро у вигляді пільгових кредитів для розвитку оборонної промисловості та залучення нових інвесторів.

 

Коментувати

Підтримати ресурс

Останні матеріали

Останні коментарі

Круто! Ждемо... кряка...

Автор: Дядюшка Угу

Це ж не його задача. Аудіодорожка готується за звичай в стороніх продуктах, які вже гарно...

Автор: admin

А українську він (чи вона?) розуміє?

Автор: Дядюшка Угу

Дяка! те що треба!

Автор: Вау

Поки готувався матеріал: В Adobe Premiere Pro інтегрували нейромережі Монтаж тепер простіше...

Автор: admin

А далі *опа. Це не нормально все, буквально репресивний утиск

Автор: Lada Y

Цікаво, а він нехоче розповісти як сама Польща і нашім, і вашим…

Автор: Дядюшка Угу

Підтримати ресурс


tganywaynews