Дуда: Проліт російських ракет загрожує більшою війною

Дуда: Проліт російських ракет загрожує більшою війною

"Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що інциденти з прольотом російських ракет у повітряному просторі країн-членів НАТО загрожують розпалити ширшу війну. Про це польський президент сказав в інтерв’ю виданню The Wall Street Journal"

Президент Польщі, Анджей Дуда, висловив стурбованість щодо інцидентів з прольотом російських ракет у повітряному просторі країн-членів НАТО, які, на його думку, можуть спровокувати більш масштабний конфлікт. Він поділився цими думками під час інтерв’ю виданню The Wall Street Journal.

Останній випадок прольоту російської ракети над Польщею відбувся 24 березня. Російська крилатая ракета, спрямована на захід України, на 39 секунд вийшла в повітряний простір Польщі. “Ми абсолютно впевнені, що це російські провокації, коли ракета входить в наш повітряний простір, потім робить поворот і летить в Україну”, - заявив Дуда.

Незважаючи на те, що НАТО поки що не намагалося перехопити ракети РФ, Дуда висловив стурбованість тим, що такі дії можуть призвести до удару по території Польщі, руйнування інфраструктури або людських жертв. “Це найнебезпечніша ситуація, яку ми можемо уявити сьогодні, тому що це ситуація, в якій ми можемо сказати, що Росія розпочала війну”, - він зазначив.

За його словами, збиття ракети над польським повітряним простором може призвести до жертв від уламків, але водночас члени НАТО також остерігаються збивати російські ракети над Україною, що, на їхню думку, означає пряме втручання в конфлікт, якого члени Альянсу уникають. Дуда відмовився відповісти, як його країна відреагує, якщо російська ракета дійсно спричинить жертви в Польщі, або чи спробує він посилатися на угоду про колективну оборону НАТО. “Я вважаю, що ми повинні намагатися уникнути ситуації, в якій Росія могла б сказати, що її спровокував НАТО. Поки що саме Росія провокує, і всі це бачать”, - він підсумував.

У ніч на 24 березня о 4.23 ранку відбулося порушення польського повітряного простору однією з маневрених ракет, запущених авіацією дал

Коментувати

Підтримати ресурс

Останні матеріали

Останні коментарі

Круто! Ждемо... кряка...

Автор: Дядюшка Угу

Це ж не його задача. Аудіодорожка готується за звичай в стороніх продуктах, які вже гарно...

Автор: admin

А українську він (чи вона?) розуміє?

Автор: Дядюшка Угу

Дяка! те що треба!

Автор: Вау

Поки готувався матеріал: В Adobe Premiere Pro інтегрували нейромережі Монтаж тепер простіше...

Автор: admin

А далі *опа. Це не нормально все, буквально репресивний утиск

Автор: Lada Y

Цікаво, а він нехоче розповісти як сама Польща і нашім, і вашим…

Автор: Дядюшка Угу

Підтримати ресурс


tganywaynews