Politico дізналося, як Зеленський вплинув на Джонсона для продовження допомоги Україні

Politico дізналося, як Зеленський вплинув на Джонсона для продовження допомоги Україні

"Президент Володимир Зеленський під час візиту до Вашингтону у грудні вплинув на рішення спікера Палати представників США Майка Джонсона щодо продовження допомоги Україні"

Президент України Володимир Зеленський вплинув на рішення спікера Палати представників США Майка Джонсона щодо продовження допомоги Україні під час свого візиту до Вашингтону у грудні. Це повідомляє Politico.

За даними видання, Зеленський заявив Джонсону під час зустрічі в грудні, що Україна зможе витримати без допомоги США до березня-квітня. Він наголосив, що потім зброї не буде. Спікер Палати представників сприйняв слова президента України як кінцевий термін узгодження допомоги.

Після візиту Зеленського, Джонсон доручив підготувати законопроєкт до встановленого терміну. Помічник спікера з національної безпеки Джон Годжес, який є найактивнішим прихильником підтримки України в апараті Джонсона, займався підготовкою.

Politico відзначає, що ці події фактично змінили позицію Джонсона, який з початку призначення у жовтні 2023 року більш суворо ставився до підтримки України.

Нагадаємо, у США після довгих місяців блокування допомоги Україні все ж дійшли згоди. Президент США підписав закон, який продовжує підтримку України, а також оголосив про виділення нового пакету допомоги на 1 млрд доларів. Під час останнього засідання у форматі “Рамштайн” США також оголосили про виділення найбільшого пакета допомоги на 6 млрд доларів.

 

Коментувати

Підтримати ресурс

Останні матеріали

Останні коментарі

Круто! Ждемо... кряка...

Автор: Дядюшка Угу

Це ж не його задача. Аудіодорожка готується за звичай в стороніх продуктах, які вже гарно...

Автор: admin

А українську він (чи вона?) розуміє?

Автор: Дядюшка Угу

Дяка! те що треба!

Автор: Вау

Поки готувався матеріал: В Adobe Premiere Pro інтегрували нейромережі Монтаж тепер простіше...

Автор: admin

А далі *опа. Це не нормально все, буквально репресивний утиск

Автор: Lada Y

Цікаво, а він нехоче розповісти як сама Польща і нашім, і вашим…

Автор: Дядюшка Угу

Підтримати ресурс


tganywaynews