Кубинці їдуть на війну проти України через виплати і паспорти РФ – Bloomberg

Кубинці їдуть на війну проти України через виплати і паспорти РФ – Bloomberg

"Міжнародне агентство Bloomberg стверджує, що громадяни Куби продовжують виїжджати до Росії, щоб приєднатися до війни проти України, попри спроби уряду в Гавані припинити вербування. Про це пише Bloomberg з посиланням на неназвану особу, знайому з цим питанням"

Незважаючи на спроби уряду Куби припинити вербування, громадяни країни продовжують їздити до Росії, щоб воювати проти України, стверджує агентство Bloomberg.

За словами неназваного джерела, знайомого з цим питанням, "добровольці записуються через неофіційні канали", і загальна кількість тих, хто бере участь у бойових діях, ймовірно, становить кілька сотень, хоча точні дані важко встановити.

Джерело Bloomberg стверджує, що збіднілих кубинців до війни заманюють щедрі виплати, запропоновані російськими військовими. Це відбувається на тлі економічної кризи в карибській країні, яка призвела до відключень електроенергії, нестачі продовольства, масової міграції та вуличних протестів.

Деяких кубинців також приваблює перспектива отримати російський паспорт. У січні 2024 року президент РФ Володимир Путін підписав указ, який дозволяє іноземцям отримувати громадянство в обмін на службу на війні.

Міністерство оборони Росії, посольство Куби у Вашингтоні та МЗС Куби не відповіли на запити Bloomberg про коментарі.

Варто зазначити, що Росія активізувала призов на військову службу як у країні, так і за кордоном, щоб замінити величезну кількість військових, які загинули або були поранені в Україні. Західні оцінки втрат Росії з початку вторгнення в лютому 2022 року сягають 500 000 осіб. Міністерство оборони Великої Британії 12 липня заявило, що Росія, ймовірно, втратила 70 000 вбитими and пораненими лише за останні два місяці.

 

Коментувати

Підтримати ресурс

Останні матеріали

Останні коментарі

Круто! Ждемо... кряка...

Автор: Дядюшка Угу

Це ж не його задача. Аудіодорожка готується за звичай в стороніх продуктах, які вже гарно...

Автор: admin

А українську він (чи вона?) розуміє?

Автор: Дядюшка Угу

Дяка! те що треба!

Автор: Вау

Поки готувався матеріал: В Adobe Premiere Pro інтегрували нейромережі Монтаж тепер простіше...

Автор: admin

А далі *опа. Це не нормально все, буквально репресивний утиск

Автор: Lada Y

Цікаво, а він нехоче розповісти як сама Польща і нашім, і вашим…

Автор: Дядюшка Угу

Підтримати ресурс


tganywaynews