Туск: Одна з російських ракет впала за 15 км від польського кордону

Туск: Одна з російських ракет впала за 15 км від польського кордону

"Прем’єр Польщі Дональд Туск заявив, що у ніч на суботу одна з ракет Росії, що атакували Україну, впала за 15 км від польського кордону"

Варшава, 27 квітня 2024 року: Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск різко засудив дії свого попередника Матеуша Моравецького, звинувативши його у співпраці з проросійськими політиками на тлі чергової ракетної атаки РФ по Україні.

"Одна з ракет, що атакували Україну вночі, впала за 15 кілометрів від польського кордону", - написав Туск у своєму Twitter.

Він підкреслив, що на Львівську область "впали десятки бомб і ракет", засудивши жорстокість російських агресорів.

"У цей час Моравецький виробляє спільну антиєвропейську стратегію з пропутінськими ультраправими політиками в Будапешті. Дурість? Зрада? І те, і те?", - додав Туск, ймовірно, маючи на увазі участь Моравецького та глави кабінету президента Польщі Марчіна Масталерека в конференції CPAC у Будапешті.

Ця конференція щорічно збирає правих та націоналістичних політиків з усього світу. Цього року на ній були присутні, окрім Моравецького та Масталерека, також прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан та інші проросійські політики.

Уряд Орбана, відомий своїми антиєвропейськими та антиімміграційними настроями, сподівається на перемогу на європейських виборах сил, які критикують допомогу Україні. Окрім того, Угорщина вітає можливе повернення до влади Дональда Трампа у США, чий курс щодо України викликає серйозну стурбованість у Європі.

Нагадаємо, що у зв'язку з черговою хвилею російських авіаударів по Україні вночі 27 квітня польська авіація, разом з союзниками, двічі піднімалась у небо для захисту повітряного простору країни.

Цей інцидент знову підкреслює серйозну загрозу, яку становлять російські агресивні дії для безпеки всієї Європи. Зростає ймовірність прямого втягнення країн НАТО у війну, адже подібні ракетні удари можуть призвести до трагічних наслідків для мирних жителів прикордонних регіонів.

 

Коментувати

Підтримати ресурс

Останні матеріали

Останні коментарі

Круто! Ждемо... кряка...

Автор: Дядюшка Угу

Це ж не його задача. Аудіодорожка готується за звичай в стороніх продуктах, які вже гарно...

Автор: admin

А українську він (чи вона?) розуміє?

Автор: Дядюшка Угу

Дяка! те що треба!

Автор: Вау

Поки готувався матеріал: В Adobe Premiere Pro інтегрували нейромережі Монтаж тепер простіше...

Автор: admin

А далі *опа. Це не нормально все, буквально репресивний утиск

Автор: Lada Y

Цікаво, а він нехоче розповісти як сама Польща і нашім, і вашим…

Автор: Дядюшка Угу

Підтримати ресурс


tganywaynews