Зеленський у роковини катастрофи на ЧАЕС: Радіація не визнає кордонів

Зеленський у роковини катастрофи на ЧАЕС: Радіація не визнає кордонів

"Президент України Володимир Зеленський у роковини Чорнобильської катастрофи нагадав про окупацію ЧАЕС у 2022 році та заявив про необхідність передачі під контроль України Запорізької атомної електростанції"

Володимир Зеленський, президент України, у день пам’яті Чорнобильської трагедії, наголосив на важливості повернення під український контроль Запорізької атомної електростанції, нагадавши про окупацію ЧАЕС у 2022 році. Ця інформація була опублікована у його Telegram-каналі.

“Радіація не має національності, вона не визнає кордонів і не розрізняє державні символи. Чорнобильська трагедія показала всьому світу, наскільки швидко можуть виникнути смертельні небезпеки”, – йдеться в повідомленні.

Зеленський наголосив, що десятки тисяч людей віддали своє здоров’я і життя, щоб “зупинити розростання Чорнобильської катастрофи”. Він також згадав, що під час 35-денної окупації ЧАЕС у 2022 році російські окупанти розграбували лабораторії, взяли в полон охорону і знущалися з персоналу, використовуючи станцію для розгортання подальших воєнних дій.

Президент також підкреслив важливість повернення Запорізької АЕС під контроль України. “Вже 785 днів найбільша в Європі Запорізька атомна станція перебуває в полоні у російських терористів. І це обов’язок всього світу – тиснути на Росію так, щоб ЗАЕС була звільнена і повернута під повний контроль України, а всі атомні об’єкти в Україні були захищені від російських ударів. Тільки це гарантуватиме, що світ не зазнає нових радіаційних катастроф – саме того, чим загрожує кожен день перебування російських окупантів на ЗАЕС”, – заявив президент.

Коментувати

Підтримати ресурс

Останні матеріали

Останні коментарі

Круто! Ждемо... кряка...

Автор: Дядюшка Угу

Це ж не його задача. Аудіодорожка готується за звичай в стороніх продуктах, які вже гарно...

Автор: admin

А українську він (чи вона?) розуміє?

Автор: Дядюшка Угу

Дяка! те що треба!

Автор: Вау

Поки готувався матеріал: В Adobe Premiere Pro інтегрували нейромережі Монтаж тепер простіше...

Автор: admin

А далі *опа. Це не нормально все, буквально репресивний утиск

Автор: Lada Y

Цікаво, а він нехоче розповісти як сама Польща і нашім, і вашим…

Автор: Дядюшка Угу

Підтримати ресурс


tganywaynews