У США непокояться через зростання агресивності Китаю щодо Тайваню

У США непокояться через зростання агресивності Китаю щодо Тайваню

"Китай швидко стає більш агресивним у своїй риториці і діях в Азії, заявив глава Індо-Тихоокеанського командування США Джон Аквіліно. Заяву американського адмірала наводить Bloomberg"

Згідно з нещодавньою заявою адмірала Джона Аквіліно, очільника Індо-Тихоокеанського командування США, Китай дедалі частіше вдається до агресивних дій та риторики в регіоні. Про це повідомляє Bloomberg.

Аквіліно зазначив, що окрім нарощування військової могутності, попри економічні труднощі, Китай посилює тиск на США, зокрема й перед візитом держсекретаря Ентоні Блінкена до азійської країни.

"Важливо розуміти, що ситуація розвивається дуже стрімко", - підкреслив командувач. Він звернув увагу на тривожні тенденції: нарощування військової потужності Китаю, декларування ним суверенітету над усіма територіями в межах "дев'ятипунктирної лінії" (у Південно-Китайському морі) та застосування примусових методів для досягнення своїх цілей.

Аквіліно окремо засудив дії Китаю в Південно-Китайському морі, які, на його думку, становлять загрозу та дестабілізують ситуацію в регіоні. Він також розкритикував "дедалі агресивнішу кампанію примусу та тиску" Китаю щодо Тайваню.

Варто зазначити, що минулого місяця Аквіліно вже висловлював стурбованість зростанням військового та ядерного потенціалу Китаю, прогнозуючи його готовність до вторгнення на Тайвань до 2027 року. Згідно з повідомленнями ЗМІ, під час саміту в Сан-Франциско голова КНР Сі Цзіньпін заявив президенту США Джо Байдену про намір возз'єднати Тайвань з материковим Китаєм, але не уточнив термінів.

Коментувати

Підтримати ресурс

Останні матеріали

Останні коментарі

Круто! Ждемо... кряка...

Автор: Дядюшка Угу

Це ж не його задача. Аудіодорожка готується за звичай в стороніх продуктах, які вже гарно...

Автор: admin

А українську він (чи вона?) розуміє?

Автор: Дядюшка Угу

Дяка! те що треба!

Автор: Вау

Поки готувався матеріал: В Adobe Premiere Pro інтегрували нейромережі Монтаж тепер простіше...

Автор: admin

А далі *опа. Це не нормально все, буквально репресивний утиск

Автор: Lada Y

Цікаво, а він нехоче розповісти як сама Польща і нашім, і вашим…

Автор: Дядюшка Угу

Підтримати ресурс


tganywaynews