Росія посилює атаки у відповідь на нову допомогу США Україні: заява Шойгу та ключові моменти

Росія посилює атаки у відповідь на нову допомогу США Україні: заява Шойгу та ключові моменти

«Підвищимо інтенсивність ударів по логістичним центрам та базам зберігання західної зброї»

Міністр оборони РФ Сергій Шойгу публічно оголосив про посилення російських атак на українські землі у відповідь на новий пакет військової допомоги США Києву.

Ось ключові моменти його заяви:

  • Збільшення військової допомоги США Україні: Шойгу засудив рішення США надати Україні майже $61 млрд, заявивши, що це робиться "для недопущення краху Збройних Сил України".
  • Відповідь Росії: У відповідь на це, Росія "пропорційно загрозам" планує "вдосконалювати склад і структуру збройних сил", нарощувати виробництво озброєння та "збільшити інтенсивність ударів по логістичним центрам та базам зберігання західної зброї".
  • Стверджувані успіхи Росії: Шойгу також повідомив про захоплення Росією населених пунктів Первомайське, Богданівка та Новомихайлівка Донецької області, а також про "розширення зони контролю" у Бердичах та Георгіївці. Він також стверджує, що російські війська "володіють ініціативою по всій лінії бойового дотику".

Важливо зазначити, що твердження Росії про "володіння ініціативою" та "успіхи" на полі бою слід сприймати з обережністю, адже їх неможливо верифікувати з незалежних джерел.

Контекст:

  • Заяву Шойгу було зроблено після того, як Палата представників США схвалила законопроєкт про допомогу Україні на суму понад $60 млрд. Очікується, що законопроєкт буде схвалений Сенатом та підписаний президентом США.
  • 23 квітня 2024 року триває 790-та доба повномасштабної війни Росії проти України. Протягом минулої доби відбулося 86 бойових зіткнень. Ворог завдав 6 ракетних та 77 авіаційних ударів, здійснив близько 100 обстрілів з РСЗВ по позиціях українських військ та населених пунктах. Вночі, російські окупанти знову атакували Україну, застосувавши 16 БПЛА типу Shahed.

Важливо пам'ятати, що ситуація на фронті постійно змінюється, і останні новини слід отримувати з надійних та перевірених джерел.

Коментувати

Підтримати ресурс

Останні матеріали

Останні коментарі

Круто! Ждемо... кряка...

Автор: Дядюшка Угу

Це ж не його задача. Аудіодорожка готується за звичай в стороніх продуктах, які вже гарно...

Автор: admin

А українську він (чи вона?) розуміє?

Автор: Дядюшка Угу

Дяка! те що треба!

Автор: Вау

Поки готувався матеріал: В Adobe Premiere Pro інтегрували нейромережі Монтаж тепер простіше...

Автор: admin

А далі *опа. Це не нормально все, буквально репресивний утиск

Автор: Lada Y

Цікаво, а він нехоче розповісти як сама Польща і нашім, і вашим…

Автор: Дядюшка Угу

Підтримати ресурс


tganywaynews