Остін обговорив з главою Міноборони Греції підтримку України

Остін обговорив з главою Міноборони Греції підтримку України

"Міністр оборони США Ллойд Остін провів телефонну розмову зі своїм грецьким колегою Нікосом Дендіасом. Про це йдеться у заяві речника Пентагону Пата Райдера"

Голова оборонного відомства Сполучених Штатів Ллойд Остін здійснив телефонний дзвінок до свого грецького партнера Нікоса Дендіаса.

Це було вказано у повідомленні прес-секретаря Пентагону Пата Райдера. В ході бесіди обговорювалися двосторонні оборонні стосунки між державами, вклад Греції в безпеку в Червоному морі та подальша підтримка України Грецією. Остін висловив вдячність Дендіасу за постійну матеріальну та навчальну підтримку України та його участь у зустрічах контактної групи з питань оборони України (формат “Рамштайн”).

Керівник Пентагону також відзначив зусилля Греції у захисті морської торгівлі в Червоному морі. Міністри також обговорили міжнародні зусилля щодо надання гуманітарної допомоги Газі. Варто відзначити, що розмова міністрів США та Греції відбулась на фоні повідомлень ЗМІ про те, що Греція та Іспанія знаходяться під сильним тиском від своїх союзників по ЄС і НАТО щодо надання Україні додаткових систем протиповітряної оборони.

Лідерам країни, чиї збройні сили мають більше десятка систем Patriot плюс інші, такі як С-300, сказали, що їхні потреби не такі великі, як потреби України, і що вони не стикаються з жодною безпосередньою загрозою. Коментуючи публікацію ЗМІ, речник уряду Греції Павлос Марінакіс підкреслив, що його країна вже надала “відчутну допомогу” Україні та її народу.

Голова іспанського МЗС на питання, чи розглядає Мадрид можливість поставити Києву Patriot, уникнув прямої відповіді, зазначивши, що Іспанія “продовжить робити все, що в її силах”, щоб допомогти Україні у війні проти Росії.

Коментувати

Підтримати ресурс

Останні матеріали

Останні коментарі

Круто! Ждемо... кряка...

Автор: Дядюшка Угу

Це ж не його задача. Аудіодорожка готується за звичай в стороніх продуктах, які вже гарно...

Автор: admin

А українську він (чи вона?) розуміє?

Автор: Дядюшка Угу

Дяка! те що треба!

Автор: Вау

Поки готувався матеріал: В Adobe Premiere Pro інтегрували нейромережі Монтаж тепер простіше...

Автор: admin

А далі *опа. Це не нормально все, буквально репресивний утиск

Автор: Lada Y

Цікаво, а він нехоче розповісти як сама Польща і нашім, і вашим…

Автор: Дядюшка Угу

Підтримати ресурс


tganywaynews