У США та Великій Британії орнітологи рятують рідкісних птахів

У США та Великій Британії орнітологи рятують рідкісних птахів

Орнітологи кількох країн хочуть повернути на свої території птахів, населення яких критично скоротилося. Так, у США вчені спробують повернути до Каліфорнії кондорів, а у Великій Британії для берегівців побудують гігантський пташиний будинок, пише

Орнітологи кількох країн хочуть повернути на свої території птахів, населення яких критично скоротилося. Так, у США вчені спробують повернути до Каліфорнії кондорів, а у Великій Британії для берегівців збудують гігантський пташиний будинок, пише Інформ-UA.

Американські вчені перейнялися долею кондорів, оскільки в північній частині Каліфорнії вони не зустрічалися близько ста років. Їхнє повернення плем'я юрок домагалося десятиліттями. І ось після погодження зі Службою охорони рибальства та дикої природи Сполучених Штатів Америки їх поселять у Нацпарку «Редвуд».

кондоры

Гігантських стерв'ятників, яких вирощують зараз у неволі, випустять у цей парк уже 2021 року, восени.

Раніше ці пернаті мешкали на великих територіях від Мексики до Британської Колумбії. Але через те, що полювання на кондорів, а також через застосування в сільському господарстві отрутохімікатів і скорочення ареалу проживання внаслідок вирубування лісів, їх популяція почала стрімко скорочуватися. Ще до початку вісімдесятих років у США біологи нарахували їх лише кілька десятків. Пернатих, що залишилися, відловили і почали реалізацію програми з їх розведення. Вже триста кондорів мешкають там, де жили раніше.

Тепер дійшла черга і до Каліфорнії. Ініціаторами стали молоді люди племені юрок, які заявили, що про це завжди мріяли старійшини. Щоправда, за словами менеджера програми Кріса Веста, що через браконьєрство застосування мисливцями дробу зі свинцю для популяції птахів все ще існує серйозна небезпека.

Кондори для юрок – це частина традиційної культури даного народу. За словами керівника відділу дикої природи племені Тіани Ульямс-Клауссен, повернення цих птахів не лише оздоровить екосистему, а й принесе для всієї землі, людей оновлення.

А в Англії зоозахисники хочуть повернути до графства Суррей берегівців, ці території були споконвіку головним їхнім місцем гніздування. Тим часом, протягом двадцяти п'яти років у заповіднику  Spynes Mere вони не зустрічалися.

береговушки

Для того, щоб залучити берегів, для них скульптори спорудили двадцятиметрову конструкцію з піску. У цьому гігантському пташиному будинку берегівці зможуть облаштовувати нірки, щоб відкладати яйця. До речі, такі нори можуть досягати в довжину близько метра.

норы

За даними вчених, за останні півстоліття чисельність берегівців скоротилася вдвічі. Одна з основних причин – коли птахи перебувають на зимівлі в Африці, там нерідко посуха. А у Великій Британії вони страждають від природного скорочення ареалу проживання вздовж річок. За допомогою «замку» для гніздування вчені сподіваються вирішити цю проблему.

 

Автор материалу:

https://inform-ua.info/science/1617360129-v-ssha-y-velykobrytanyy-ornytology-spasayut-redkykh-ptytc

Коментувати

Підтримати ресурс

Останні матеріали

Останні коментарі

Круто! Ждемо... кряка...

Автор: Дядюшка Угу

Це ж не його задача. Аудіодорожка готується за звичай в стороніх продуктах, які вже гарно...

Автор: admin

А українську він (чи вона?) розуміє?

Автор: Дядюшка Угу

Дяка! те що треба!

Автор: Вау

Поки готувався матеріал: В Adobe Premiere Pro інтегрували нейромережі Монтаж тепер простіше...

Автор: admin

А далі *опа. Це не нормально все, буквально репресивний утиск

Автор: Lada Y

Цікаво, а він нехоче розповісти як сама Польща і нашім, і вашим…

Автор: Дядюшка Угу

Підтримати ресурс


tganywaynews