Повістка журналісту-розслідувачу: Офіс генпрокурора відкрив кримінальне провадження

Повістка журналісту-розслідувачу: Офіс генпрокурора відкрив кримінальне провадження

"В Офісі Генерального прокурора повідомили, що розпочали кримінальне провадження щодо інциденту за участі працівників ТЦК, які намагалися вручити повістку журналісту \"Слідство.інфо\" після розслідування про статки родини голови департаменту кібербезпеки СБУ Іллі Вітюка"

За фактом можливого зловживання службовими повноваженнями та перешкоджання професійній діяльності журналістів розпочато кримінальне провадження.

Офіс Генерального прокурора України повідомив про початок кримінального розслідування інциденту, який стався з журналістом "Слідство.Інфо" Євгеном Шульгатом. За даними слідства, після публікації розслідування про статки родини голови департаменту кібербезпеки СБУ Іллі Вітюка, співробітники ТЦК намагалися вручити журналісту повістку.

"В зв'язку з інцидентом, що мав місце під час вручення повістки журналісту Слідство.Інфо, Офіс Генерального прокурора вніс відомості до ЄРДР за фактом можливого зловживання службовими повноваженнями та перешкоджання професійній діяльності журналістів з боку співробітників СБУ та ТЦК, за попередньою правовою кваліфікацією ч. 1 ст. 364, ч. 3 ст. 171 КК України", – йдеться в повідомленні ОГП.

Досудове розслідування у цій справі доручено Головному слідчому управлінню Державного бюро розслідувань.

Нагадаємо:

  • Журналісти-розслідувачі "Слідство.Інфо" виявили, що дружина Іллі Вітюка придбала у грудні 2023 року квартиру за понад 20 мільйонів гривень за ринковою ціною. При цьому в декларації посадовця зазначено, що за квартиру сплатили 12,8 мільйонів гривень.
  • 1 квітня в Оболонському районі Києва до Євгена Шульгата підійшли співробітники ТЦК та намагалися вручити йому повістку.
  • За даними "Слідство.Інфо", серед представників ТЦК, ймовірно, був Олексій Володимирович Біленко, який працює у департаменті кібербезпеки СБУ і є близьким до Вітюка.
  • Служба безпеки України та Міноборони спільно з Генштабом проводять перевірку інформації щодо спроб вручити повістку журналісту.

Ситуація викликала широкий резонанс у суспільстві.

Багато хто розцінює дії СБУ та ТЦК як спробу тиску на журналіста та залякування з метою зупинити його розслідування.

Громадськість очікує на об'єктивне та неупереджене розслідування цієї справи.

Коментувати

Підтримати ресурс

Останні матеріали

Останні коментарі

Круто! Ждемо... кряка...

Автор: Дядюшка Угу

Це ж не його задача. Аудіодорожка готується за звичай в стороніх продуктах, які вже гарно...

Автор: admin

А українську він (чи вона?) розуміє?

Автор: Дядюшка Угу

Дяка! те що треба!

Автор: Вау

Поки готувався матеріал: В Adobe Premiere Pro інтегрували нейромережі Монтаж тепер простіше...

Автор: admin

А далі *опа. Це не нормально все, буквально репресивний утиск

Автор: Lada Y

Цікаво, а він нехоче розповісти як сама Польща і нашім, і вашим…

Автор: Дядюшка Угу

Підтримати ресурс


tganywaynews