У МЗС Німеччини, Франції та Польщі розповіли, як Європі посилити оборону

У МЗС Німеччини, Франції та Польщі розповіли, як Європі посилити оборону

"Міністри закордонних справ Німеччини, Польщі та Франції заявили, що європейські союзники НАТО мають брати на себе велику відповідальність за оборону континенту. Про це йдеться у гостьовій статті Анналени Бербок, Радослава Сікорського та Стефана Сежурне, глав МЗС Веймарського трикутника, у виданні Politico".

Міністри закордонних справ Німеччини, Польщі та Франції висловили спільну думку щодо необхідності, щоб європейські союзники НАТО взяли на себе велику відповідальність за оборону континенту. У гостьовій статті, опублікованій у виданні Politico, Анналена Бербок, Радослав Сікорські та Стефан Сежурне, глави МЗС країн Веймарського трикутника, наголосили на важливості усунення недоліків у колективній обороні.

Згідно з міністрами, США довгий час несли основне навантаження в рамках колективної оборони. Однак європейські союзники повинні взяти на себе свою справедливу частку цього тягаря та продемонструвати готовність до більшої відповідальності за безпеку Європи. Міцний трансатлантичний зв'язок залишається фундаментом нашої безпеки, і європейці повинні усунути недоліки, які стали очевидними в останні місяці та роки: прогалини у можливостях, готовності збройних сил, виробничих потужностях, логістиці, стандартизації та оперативній сумісності.

Для того, щоб взяти на себе велику відповідальність за загальну безпеку, європейські члени Альянсу повинні зробити наступні кроки:

По-перше, виділення мінімум 2% ВВП на оборону: Це необхідна передумова та фундамент для побудови колективної оборони

Другий важливий крок, який пропонують міністри, полягає у використанні всього промислового потенціалу континенту для модернізації збройних сил, нарощування виробництва та досягнення економії від масштабу. Вони наголошують, що оборонна промисловість повинна укладати довгострокові контракти з чіткими термінами, амбітними цілями, фіксованими фінансовими зобов'язаннями та гарантованими закупками з боку урядів.

Третій важливий аспект - інвестування в технології майбутнього. Це необхідно для збереження технологічної переваги та усунення недоліків у збройних силах та засобах. Міністри підкреслюють, що співпраця та єдність – ключові фактори у відповіді на агресію. Вони стверджують, що агресія Путіна не повинна виправдатись ні зараз, ні в майбутньому.

Як повідомлялося, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг пропонує створити фонд союзницьких внесків на суму 100 мільярдів доларів протягом п'яти років для України. Цей пакет мають підписати лідери країн-членів Альянсу на саміті у Вашингтоні. В рамках цього пакету НАТО також може перейняти оперативні обов'язки контактної групи з питань оборони України (формат “Рамштайн”), яка координує постачання зброї до Києва, вважають джерела.

Коментувати

Підтримати ресурс

Останні матеріали

Останні коментарі

Круто! Ждемо... кряка...

Автор: Дядюшка Угу

Це ж не його задача. Аудіодорожка готується за звичай в стороніх продуктах, які вже гарно...

Автор: admin

А українську він (чи вона?) розуміє?

Автор: Дядюшка Угу

Дяка! те що треба!

Автор: Вау

Поки готувався матеріал: В Adobe Premiere Pro інтегрували нейромережі Монтаж тепер простіше...

Автор: admin

А далі *опа. Це не нормально все, буквально репресивний утиск

Автор: Lada Y

Цікаво, а він нехоче розповісти як сама Польща і нашім, і вашим…

Автор: Дядюшка Угу

Підтримати ресурс


tganywaynews