ISW: Москва використовує ядерні погрози для впливу на Захід

ISW: Москва використовує ядерні погрози для впливу на Захід

"Кремль знову активізує кампанію рефлексивного контролю, спрямовану на прийняття рішень на Заході, використовуючи ядерні погрози та дипломатичні маніпуляції.  Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW)"

Кремль посилює тиск на Захід за допомогою ядерних погроз та дипломатичних маніпуляцій

Інститут вивчення війни (ISW) оприлюднив звіт, у якому йдеться про те, що Кремль знову активізує кампанію рефлексивного контролю, спрямовану на вплив на прийняття рішень на Заході.

Рефлексивне управління - це ключовий елемент російської гібридної війни, який використовує цілеспрямовану риторику та інформаційні операції, щоб змусити супротивника добровільно вчинити дії, вигідні Росії.

Ядерні навчання та нечіткі погрози ядерної відплати приурочуються до важливих політичних рішень Заходу щодо війни в Україні, щоб змусити західних політиків стримуватися і зменшити свою підтримку України.

Нинішнє відродження ядерної риторики, ймовірно, використовується як інформаційна операція, щоб відмовити західних партнерів України від надання додаткової військової підтримки і налякати західних політиків, щоб вони не дозволили українським військам використовувати надані Заходом системи для атак на російські об'єкти.

ISW продовжує оцінювати, що Росія вкрай малоймовірно застосує тактичну ядерну зброю на полі бою в Україні або деінде. Проте, протягом повномасштабного вторгнення Росія часто використовувала ядерне брязкання зброєю, щоб змусити Захід припинити надавати військову допомогу Україні.

Ключові висновки ISW за 6 травня:

  • Кремль посилює кампанію рефлексивного контролю, використовуючи ядерні погрози та дипломатичні маніпуляції.
  • Російські еліти та кремлівські чиновники змагаються за впливові посади в російському уряді напередодні інавгурації Путіна 7 травня.
  • Російське військове командування призначило командувачів і начальників штабів новостворених Ленінградського і Московського військових округів.
  • Кремль посилює обмеження щодо "іноземних агентів", обмежуючи їхню можливість обіймати державні посади.
  • Головне управління розвідки України провело успішний удар морським безпілотником по російському патрульному катеру в окупованому Криму.
  • Росія може втрутитися у громадянську війну в Судані, щоб підтримати Суданські збройні сили в їх прагненні отримати військово-морську базу в Червоному морі для Росії.
  • Російські війська здійснили підтверджені просування на північний захід від Сватового, поблизу Авдіївки, на заході Запорізької області та на сході (лівобережжі) Херсонської області.
  • Російська влада створила інфраструктуру, необхідну для призову українців в окупованій Запорізькій області, і планує призвати понад 150 000 українців до російської армії.

Важливо зазначити, що ISW - це неурядовий дослідницький центр, і його оцінки не є офіційними позиціями урядів США чи України.

 

Коментувати

Підтримати ресурс

Останні матеріали

Останні коментарі

Круто! Ждемо... кряка...

Автор: Дядюшка Угу

Це ж не його задача. Аудіодорожка готується за звичай в стороніх продуктах, які вже гарно...

Автор: admin

А українську він (чи вона?) розуміє?

Автор: Дядюшка Угу

Дяка! те що треба!

Автор: Вау

Поки готувався матеріал: В Adobe Premiere Pro інтегрували нейромережі Монтаж тепер простіше...

Автор: admin

А далі *опа. Це не нормально все, буквально репресивний утиск

Автор: Lada Y

Цікаво, а він нехоче розповісти як сама Польща і нашім, і вашим…

Автор: Дядюшка Угу

Підтримати ресурс


tganywaynews