Саміт Євросоюзу підтримав термінове надання Україні засобів ППО

Саміт Євросоюзу підтримав термінове надання Україні засобів ППО

"Саміт лідерів ЄС вважає терміновим забезпечити додаткові засоби ППО для України та закликав держави-члени прискорити доставку всієї необхідної військової допомоги, включаючи артилерійські боєприпаси та ракети"

Лідерські країни ЄС наголосили на гострій потребі негайного постачання Україні додаткових засобів протиповітряної оборони. Вони закликали держави-члени ЄС пришвидшити доставку всієї необхідної військової допомоги, зокрема артилерійських боєприпасів та ракет.

У підсумкових висновках, які одобрили всі 27 лідерів ЄС, Європейська рада рішуче засудила повітряні та ракетні удари Росії по цивільному населенню та цивільній та критичній інфраструктурі України, включаючи нещодавні посилені атаки на енергетичний сектор.

"Європейська рада підкреслює термінову потребу у зміцненні протиповітряної оборони України та закликає Раду ЄС, зокрема на її найближчому засіданні, та держави-члени вжити необхідних заходів для прискорення та інтенсифікації постачання всієї необхідної військової допомоги, включаючи артилерійські боєприпаси та ракети", - йдеться у висновках.

Лідери ЄС також пообіцяли активізувати надання гуманітарної допомоги та допомоги з питань цивільного захисту Україні, включаючи таке обладнання, як генератори та силові трансформатори.

Президент Європейської ради Шарль Мішель, який головував на саміті, повідомив, що Володимир Зеленський під час свого звернення закликав європейців допомогти переконати США прискорити постачання зброї та фінансування для економіки України. За словами Мішеля, лідери ЄС погодилися, що Європа також повинна діяти швидше.

"Це не питання місяців, це питання днів і тижнів. Дуже важливо, щоб ми досягли результатів", - сказав він ЗМІ після зустрічі.

Ключові моменти:

  • Лідерські країни ЄС закликають до термінового постачання Україні додаткових засобів ППО.
  • ЄС та його держави-члени активізують надання військової, гуманітарної та цивільної допомоги Україні.
  • Лідерські країни ЄС визнають терміновість ситуації та закликають до негайних дій.
Коментувати

Підтримати ресурс

Останні матеріали

Останні коментарі

Круто! Ждемо... кряка...

Автор: Дядюшка Угу

Це ж не його задача. Аудіодорожка готується за звичай в стороніх продуктах, які вже гарно...

Автор: admin

А українську він (чи вона?) розуміє?

Автор: Дядюшка Угу

Дяка! те що треба!

Автор: Вау

Поки готувався матеріал: В Adobe Premiere Pro інтегрували нейромережі Монтаж тепер простіше...

Автор: admin

А далі *опа. Це не нормально все, буквально репресивний утиск

Автор: Lada Y

Цікаво, а він нехоче розповісти як сама Польща і нашім, і вашим…

Автор: Дядюшка Угу

Підтримати ресурс


tganywaynews