Дуда зустрівся з Трампом у Нью-Йорку: "Дружня і гарна атмосфера"

Дуда зустрівся з Трампом у Нью-Йорку: "Дружня і гарна атмосфера"

"Президент Польщі Анджей Дуда провів у Нью-Йорку приватну зустріч з колишнім президентом Дональдом Трампом"

Президент Польщі Анджей Дуда здійснив у Нью-Йорку приватну зустріч з колишнім президентом Дональдом Трампом. Зустріч відбулася ввечері 17 квітня в Trump Tower на Мангеттені і тривала понад дві години.

Перед зустріччю Трамп зазначив, що "має особисті стосунки" з Дудою та пам'ятає співпрацю, коли вони обидва обіймали посади президента, додавши, що "поляки його дуже люблять". "Це мій друг, ми маємо чудові чотири роки разом... Ми все ще підтримуємо Польщу", - запевнив він.

Після спілкування Анджей Дуда зазначив, що це була "дружня зустріч у дуже хорошій атмосфері". Коли його запитали, чи не турбується він, що це може створити холод між ним та адміністрацією Байдена, Дуда відповів, що не має таких побоювань, оскільки зустрічі між керівниками держав та колишніми лідерами, які були їхніми колегами, є нормальною практикою, особливо між дружніми країнами, і логічно будувати хороші стосунки з усіма ключовими гравцями на політичній арені. Речник Держдепу Меттью Міллер прокоментував, що контакти між іноземними лідерами та ключовими кандидатами у президенти США є нормальною практикою, і лідери США часто зустрічаються з опозиційними політиками інших держав.

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск висловив надію, що Дуда "дуже твердо підніме питання про необхідність стояти поруч із західним світом, демократією та Європою" у контексті російсько-української війни. Туск додав, що з точки зору безпеки для Польщі, Європи і майбутнього НАТО потенційна перемога Трампа несе певні ризики. Віце-прем'єр і міністр оборони Владислав Косіняк-Камиш підкреслив, що під час такої зустрічі важливо зробити зусилля для переконання у відновленні допомоги США для України. "Думаю, це фундаментальне питання і на даний момент це найважливіше", - зазначив він.

Анджей Дуда перебував у США для участі у заходах в ООН, після чого у четвер відправиться до Канади.

Коментувати

Підтримати ресурс

Останні матеріали

Останні коментарі

Круто! Ждемо... кряка...

Автор: Дядюшка Угу

Це ж не його задача. Аудіодорожка готується за звичай в стороніх продуктах, які вже гарно...

Автор: admin

А українську він (чи вона?) розуміє?

Автор: Дядюшка Угу

Дяка! те що треба!

Автор: Вау

Поки готувався матеріал: В Adobe Premiere Pro інтегрували нейромережі Монтаж тепер простіше...

Автор: admin

А далі *опа. Це не нормально все, буквально репресивний утиск

Автор: Lada Y

Цікаво, а він нехоче розповісти як сама Польща і нашім, і вашим…

Автор: Дядюшка Угу

Підтримати ресурс


tganywaynews