Допомога Україні від США: що пропонує ініціатива Джонсона

Допомога Україні від США: що пропонує ініціатива Джонсона

"Вже цього тижня Сполучені Штати можуть схвалити фінансування допомоги Україні в рамках ініціативи свого спікера Майка Джонсона"

Цього тижня очікується, що США дадуть згоду на фінансування допомоги Україні, яка входить до ініціативи спікера Майка Джонсона. Веб-ресурс надає інформацію про те, що включено до ініціативи спікера Палати представників Майка Джонсона.

Загальна сума допомоги, зазначена в документі, становить 60,84 млрд доларів, з яких 23,2 мільярди будуть використані для поповнення американського озброєння, запасів та об’єктів. Деталі включають:

  • 23,2 млрд доларів на поповнення оборонних товарів та послуг, що надаються Україні.
  • 11,3 млрд доларів на поточні військові операції США в регіоні.
  • 13,8 млрд доларів на закупівлю новітніх систем озброєнь, товарів та послуг оборонного призначення.
  • 26 мільйонів доларів на продовження контролю та звітності за допомогою та обладнанням, що надається Україні.

Нова ініціатива посилює контроль через вимоги особистого моніторингу. Вона вимагає від партнерів і союзників сплачувати свою частку через вимоги відповідності витрат. Вона також передбачає угоду про повернення коштів за економічну підтримку з боку уряду України.

Важливим елементом ініціативи є те, що цей закон зобов’язує президента США у найкоротший термін після набрання чинності передати Україні оперативно-тактичні ракетні комплекси великої дальності.

Поточна пропозиція Джонсона щодо виділення допомоги Україні в цілому відповідає законопроєкту, який у лютому вже схвалив Сенат, і який підтримував президент Джо Байден та його однопартійці в Конгресі. Це означає, що демократи в Палаті представників матимуть підстави підтримати ініціативу спікера.

У такому разі голосів для схвалення допомоги Україні має вистачити з великим запасом, навіть якщо за це відмовиться голосувати частина республіканців-трампістів. Загальний обсяг допомоги Україні в поточному законопроекті навіть трохи перевищує обсяг, передбачений сенатським проектом: 60,8 млрд дол. проти 60,2 млрд дол.

На поповнення запасів озброєнь на американських складах передбачається виділити 23,2 млрд доларів (Сенат пропонував виділити 20 млрд), на дії американських сил у Східній Європі, пропонується виділити 11,3 млрд доларів (Сенат пропонував 15 млрд), на закупівлю Україною озброєнь - 14 млрд доларів, як і в сенатській версії.

Раніше у Штатах закінчилися гроші на фінансування допомоги Україні. Ще з минулої осені питання виділення нових коштів передали на розгляд Конгресу. Зрушення розгляду відбулося в лютому, - тоді Сенат схвалив законопроєкт, який передбачає кошти на допомогу Україні, Ізраїлю та іншим партнерам США. На Україну в рамках цього законопроекту передбачено понад 60 млрд доларів. Однак Палата представників не розглянула документ, який підтримав Сенат. Зокрема, спікер Палати Майк Джонсон відмовлявся його на голосування через позицію Дональда Трампа, який має значний вплив на Республіканську партію.

Коментувати

Підтримати ресурс

Останні матеріали

Останні коментарі

Круто! Ждемо... кряка...

Автор: Дядюшка Угу

Це ж не його задача. Аудіодорожка готується за звичай в стороніх продуктах, які вже гарно...

Автор: admin

А українську він (чи вона?) розуміє?

Автор: Дядюшка Угу

Дяка! те що треба!

Автор: Вау

Поки готувався матеріал: В Adobe Premiere Pro інтегрували нейромережі Монтаж тепер простіше...

Автор: admin

А далі *опа. Це не нормально все, буквально репресивний утиск

Автор: Lada Y

Цікаво, а він нехоче розповісти як сама Польща і нашім, і вашим…

Автор: Дядюшка Угу

Підтримати ресурс


tganywaynews