Влада заявила про катастрофічний брак людей на держслужбі

Влада заявила про катастрофічний брак людей на держслужбі

"На державній службі катастрофічно не вистачає фахівців. Про це заявила голова Національного агентства з питань державної служби Наталія Алюшина"

В Україні спостерігається гострий дефіцит кадрів на державній службі. Про це заявила голова Національного агентства з питань державної служби Наталія Алюшина.

"Нам катастрофічно бракує фахівців. Ця проблема характерна як для державних органів, так і для органів місцевого самоврядування", - підкреслила вона.

За словами Алюшиної, одним із ключових пріоритетів роботи Нацагентства є реформування системи оплати праці держслужбовців.

"Наша мета – залучати кваліфікованих фахівців та утримувати їх, пропонуючи їм конкурентну заробітну плату", - зазначила вона.

Окрім того, Нацагентство працює над впровадженням нового закону "Про службу в органах місцевого самоврядування", а також над відновленням конкурсної процедури на посади державної служби.

Варто зазначити, що з 2024 року в Україні змінилася система оплати праці держслужбовців, яка обмежила розмір їхніх премій. Згідно з постановою Кабміну №1409, 70% зарплати держслужбовця становить посадовий оклад, а 30% - премія.

До 2024 року співвідношення окладу та премій було наступним: 40% - оклад, 60% - премії, надбавки за вислугу, ранг та інтенсивність праці (у зв'язку з кадровим дефіцитом, коли один працівник виконував роботу за декількох).

Зміна системи оплати праці призвела до відтоку кадрів з держслужби, адже запропоновані умови не відповідають ринковим.

Наразі Національне агентство з питань державної служби шукає шляхи вирішення цієї проблеми, адже без кваліфікованих кадрів ефективна робота державних органів та органів місцевого самоврядування неможлива.

 

Коментувати

Підтримати ресурс

Останні матеріали

Останні коментарі

Круто! Ждемо... кряка...

Автор: Дядюшка Угу

Це ж не його задача. Аудіодорожка готується за звичай в стороніх продуктах, які вже гарно...

Автор: admin

А українську він (чи вона?) розуміє?

Автор: Дядюшка Угу

Дяка! те що треба!

Автор: Вау

Поки готувався матеріал: В Adobe Premiere Pro інтегрували нейромережі Монтаж тепер простіше...

Автор: admin

А далі *опа. Це не нормально все, буквально репресивний утиск

Автор: Lada Y

Цікаво, а він нехоче розповісти як сама Польща і нашім, і вашим…

Автор: Дядюшка Угу

Підтримати ресурс


tganywaynews