Британська розвідка оцінила кількість кадировців, які воюють в Україні

Британська розвідка оцінила кількість кадировців, які воюють в Україні

"У своєму свіжому огляді російсько-української війни британська розвідка проаналізувала, яку роль нині виконують проросійські чеченці, більш відомі як кадировці, на полі бою"

Британська розвідка оприлюднила свій свіжий огляд щодо ролі кадировців, або проросійських чеченських підрозділів, у російсько-українській війні.

Ось ключові моменти з огляду:

  • Чисельність: За оцінками, зараз у проросійських чеченських підрозділах в Україні перебуває близько 9 тисяч особового складу.
  • Втрати та зміна ролі: Зазнавши значних втрат на початку повномасштабного вторгнення, кадировці були відведені для виконання завдань з охорони тилу. Їхні публікації в соціальних мережах про нібито "військові успіхи" призвели до того, що їх стали називати "TikTok-військами".
  • Повернення на передову: Після виведення з передової у травні 2023 року російської ПВК "Вагнер", кадировські підрозділи знову опинилися на полі бою.
  • Спецназ на передовій: Імовірно, що саме чеченські спецназівці ведуть основні бойові дії на передовій, тоді як інші кадировські сили й далі виконують функції охорони тилу.
  • Навчання російських військовослужбовців: Іншим важливим аспектом участі Чечні у війні є навчання російського персоналу. За даними керівництва Чечні, з 2022 року Університет спецназу в Гудермесі підготував близько 42 тисяч російських військовослужбовців.
  • Сумнівна ефективність навчання: Проте, існує ймовірність, що навчання в університеті триває лише 10 днів, що ставить під сумнів його ефективність та якість підготовки російських солдат.

Загалом, огляд британської розвідки свідчить про те, що роль кадировців у війні змінюється.

Вони знову залучені до бойових дій, але їхні "досягнення" та боєздатність, ймовірно, перебільшені.

Навчання російських військовослужбовців в Університеті спецназу в Гудермесі також викликає сумніви через свою коротку тривалість.

 

Коментувати

Підтримати ресурс

Останні матеріали

Останні коментарі

Круто! Ждемо... кряка...

Автор: Дядюшка Угу

Це ж не його задача. Аудіодорожка готується за звичай в стороніх продуктах, які вже гарно...

Автор: admin

А українську він (чи вона?) розуміє?

Автор: Дядюшка Угу

Дяка! те що треба!

Автор: Вау

Поки готувався матеріал: В Adobe Premiere Pro інтегрували нейромережі Монтаж тепер простіше...

Автор: admin

А далі *опа. Це не нормально все, буквально репресивний утиск

Автор: Lada Y

Цікаво, а він нехоче розповісти як сама Польща і нашім, і вашим…

Автор: Дядюшка Угу

Підтримати ресурс


tganywaynews