Очеретине: недосвідчена бригада ЗСУ ледь не призвела до катастрофи!

Україна розгорнула під Очеретиним недосвідчену бригаду / фото 35 ОБрМП імені Михайла Остроградського

Російські війська захопили село Очеретине Донецької області, скориставшись помилкою 115-ї механізованої бригади ЗСУ, яка не змогла втримати позиції. Цей інцидент стався на тлі ротації українських сил в даному районі.

Як повідомляє Forbes, 47-ма механізована бригада, яка раніше обороняла Очеретине, була виведена на відпочинок після майже року боїв. Її місце мала зайняти 115-та механізована бригада, але через "недбалі дії" окремих її підрозділів, їй не вдалося утримати оборону.

Ця помилка призвела до того, що 30-та мотострілецька бригада РФ без опору зайняла Очеретине, а також, можливо, й Новобахмутівку. Це стало найшвидшим просуванням російських військ за останні місяці, створюючи загрозу прориву оборонної лінії на захід від Авдіївки.

Українське командування кинуло на оборону Очеретиного 100-ту механізовану бригаду, яка до цього не мала бойового досвіду. Незважаючи на це, їй вдалося стримати наступ росіян та зав'язати запеклі бої.

Ситуація в Очеретиному залишається напруженою. Українські війська утримують позиції в західній частині села та контролюють його південну частину. Однак їм не вистачає резервів, щоб зупинити можливий наступ 90-ї танкової дивізії РФ, яка зосереджена біля Авдіївки.

Втрата Очеретине може мати серйозні наслідки для України, адже це може призвести до прориву російської оборони та змусити тисячі українських військових відступити.

Важливо зазначити, що США надали Україні допомогу в розмірі 1 мільярда доларів на закупівлю боєприпасів. Ця допомога може допомогти українським військам стримати наступ росіян в Очеретиному та інших гарячих точках на фронті.

Цей інцидент в Очеретине підкреслює важливість ретельної підготовки та оснащення українських військових, а також нагадує про те, що війна з Росією далека від завершення.

Коментувати
Deprecated: Implicit conversion from float 127929.99999999999 to int loses precision in /home/virtwww/w_anywaynews-c_bba00a44/http/components/com_jcomments/classes/factory.php on line 201

Підтримати ресурс

Останні матеріали

Останні коментарі

Круто! Ждемо... кряка...

Автор: Дядюшка Угу

Це ж не його задача. Аудіодорожка готується за звичай в стороніх продуктах, які вже гарно...

Автор: admin

А українську він (чи вона?) розуміє?

Автор: Дядюшка Угу

Дяка! те що треба!

Автор: Вау

Поки готувався матеріал: В Adobe Premiere Pro інтегрували нейромережі Монтаж тепер простіше...

Автор: admin

А далі *опа. Це не нормально все, буквально репресивний утиск

Автор: Lada Y

Цікаво, а він нехоче розповісти як сама Польща і нашім, і вашим…

Автор: Дядюшка Угу

Підтримати ресурс


tganywaynews