Омбудсман про смерть мобілізованого в дорозі: ВЛК визнала його придатним

Омбудсман про смерть мобілізованого в дорозі: ВЛК визнала його придатним

"Уповноважений з прав людини Дмитро Лубінець повідомив, що чоловіка із Закарпаття, який помер дорогою до навчального центру, було визнано придатним до військової служби"

Уповноважений з прав людини Дмитро Лубінець повідомив про відкриття провадження у зв'язку з ймовірним порушенням прав людини під час мобілізації закарпатця, який помер дорогою до навчального центру.

За словами омбудсмана, чоловіка було визнано придатним до військової служби, про що свідчить довідка військово-лікарської комісії.

"Ця ситуація надалі перебуватиме на моєму особистому контролі", – підкреслив Лубінець. Він додав, що його представники у Закарпатській та Львівській областях працюватимуть над тим, щоб з'ясувати всі обставини трагедії.

Нагадаємо, раніше Закарпатський обласний центр комплектування повідомив про смерть військовозобов'язаного під час транспортування до навчального центру. За даними ТЦК, у чоловіка стався епілептичний напад. Офіцер супроводу надав йому першу домедичну допомогу та викликав "швидку допомогу", але медики не встигли врятувати життя.

Смерть мобілізованого викликала резонанс у суспільстві. Багато людей ставлять під сумнів законність мобілізації чоловіка з епілепсією.

Розслідування омбудсмана має допомогти з'ясувати, чи дійсно чоловік був придатний до військової служби, чи були допущені порушення під час його мобілізації, а також які дії вживали військовослужбовці для надання йому допомоги.

Важливо, щоб подібні випадки не залишалися безкарними, а винні особи несли відповідальність перед законом.

Коментувати

Підтримати ресурс

Останні матеріали

Останні коментарі

Круто! Ждемо... кряка...

Автор: Дядюшка Угу

Це ж не його задача. Аудіодорожка готується за звичай в стороніх продуктах, які вже гарно...

Автор: admin

А українську він (чи вона?) розуміє?

Автор: Дядюшка Угу

Дяка! те що треба!

Автор: Вау

Поки готувався матеріал: В Adobe Premiere Pro інтегрували нейромережі Монтаж тепер простіше...

Автор: admin

А далі *опа. Це не нормально все, буквально репресивний утиск

Автор: Lada Y

Цікаво, а він нехоче розповісти як сама Польща і нашім, і вашим…

Автор: Дядюшка Угу

Підтримати ресурс


tganywaynews