Австрія надасть 2 млн євро на гуманітарні проєкти в Україні

Австрія надасть 2 млн євро на гуманітарні проєкти в Україні

"Австрія виділяє 21,5 млн євро із закордонного фонду катастроф на гуманітарну допомогу в різних куточках світу. 2 млн євро нададуть на гуманітарні проєкти в Україні"

Австрія видає 21,5 мільйона євро з закордонного фонду катастроф на гуманітарну допомогу в різних куточках світу. З цієї суми 2 мільйони євро надаються на гуманітарні проекти в Україні. Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ Австрії. Як зазначає прес-служба, глобальні гуманітарні кризи, спричинені війнами, бідністю, міграцією та змінами клімату, становлять величезну загрозу для життя мільйонів людей. Згідно з оцінкою Організації Об'єднаних Націй (ООН), близько 300 мільйонів людей наразі потребують гуманітарної допомоги.

"Наша безпека в Європі також значною мірою залежить від безпеки та стабільності наших сусідів. Тому ми повинні зробити все можливе, щоб запобігти нелегальній міграції, а також забезпечити безпечний шлях людей до Європи", - заявив федеральний канцлер Карл Нехаммер.

Загалом 21,5 мільйона євро розподіляться таким чином: 9,5 мільйона євро - на проекти в країнах Африки на південь від Сахари, 8 мільйонів євро - на проекти на Близькому Сході, 2 мільйони євро - на проекти в Україні, і також 2 мільйони євро виділяться на проект в Афганістані та сусідніх країнах.

Позиція Австрії

Федеральний уряд Австрії, подібно до інших держав Європейського Союзу, надає допомогу Україні на тлі триваючої повномасштабної військової агресії з боку Російської Федерації. У 2023 році Відень затвердив виділення Україні додаткових 18 мільйонів євро для допомоги українцям, які постраждали від російської агресії. Також канцлер Австрії Карл Нехаммер наголосив, що країна прагне враховувати свій нейтральний статус при обговоренні гарантій для України.

Коментувати

Підтримати ресурс

Останні матеріали

Останні коментарі

Круто! Ждемо... кряка...

Автор: Дядюшка Угу

Це ж не його задача. Аудіодорожка готується за звичай в стороніх продуктах, які вже гарно...

Автор: admin

А українську він (чи вона?) розуміє?

Автор: Дядюшка Угу

Дяка! те що треба!

Автор: Вау

Поки готувався матеріал: В Adobe Premiere Pro інтегрували нейромережі Монтаж тепер простіше...

Автор: admin

А далі *опа. Це не нормально все, буквально репресивний утиск

Автор: Lada Y

Цікаво, а він нехоче розповісти як сама Польща і нашім, і вашим…

Автор: Дядюшка Угу

Підтримати ресурс


tganywaynews