У Словаччині офіційно призначено нового президента

У Словаччині офіційно призначено нового президента

"Петер Пеллегріні, який переміг на президентських виборах у Словаччині, 15 червня офіційно склав присягу та приступив до виконання обов’язків"

Петер Пеллегріні, який переміг на президентських виборах у Словаччині, 15 червня офіційно склав присягу та приступив до виконання обов’язків. Про це повідомляє Aktuality.

Церемонія, на якій Пеллегріні почав виконувати повноваження президента Словаччини, відбувається у Словацькому філармонічному оркестрі, де організували символічне засідання парламенту. На заході, куди запросили близько 400 гостей, вже колишня словацька президентка Зузана Чапутова офіційно передала повноваження Пеллегріні.

У першій промові в статусі президента Словаччини Пеллегріні згадав про нещодавній замах на прем’єр-міністра Роберта Фіцо та закликав до досягнення миру та об’єднання суспільства. Офіційні заходи з нагоди інавгурації нового словацького президента триватимуть до вечора суботи, серед яких – урочиста меса та військовий парад у Братиславі.

Перша офіційна поява Пеллегріні на міжнародній арені очікується вже 17 червня: він представлятиме Словаччину на неформальній зустрічі лідерів ЄС у Брюсселі. А першу закордонну поїздку – за традицією, в Чехію, – Пеллегріні здійснить 26 червня.

Нагадаємо, Пеллегріні у другому турі виборів президента Словаччини переміг прозахідного кар'єрного дипломата, проукраїнського ексглаву МЗС Івана Корчока з 53,12% голосів. Тепер словацький прем'єр-міністр Роберт Фіцо та його союзники контролюють парламент, уряд і президентський офіс Словаччини.

 

Коментувати

Підтримати ресурс

Останні матеріали

Останні коментарі

Круто! Ждемо... кряка...

Автор: Дядюшка Угу

Це ж не його задача. Аудіодорожка готується за звичай в стороніх продуктах, які вже гарно...

Автор: admin

А українську він (чи вона?) розуміє?

Автор: Дядюшка Угу

Дяка! те що треба!

Автор: Вау

Поки готувався матеріал: В Adobe Premiere Pro інтегрували нейромережі Монтаж тепер простіше...

Автор: admin

А далі *опа. Це не нормально все, буквально репресивний утиск

Автор: Lada Y

Цікаво, а він нехоче розповісти як сама Польща і нашім, і вашим…

Автор: Дядюшка Угу

Підтримати ресурс


tganywaynews