Bloomberg: Норвезька компанія замінила "Газпром" у поставках газу в Європу

Bloomberg: Норвезька компанія замінила "Газпром" у поставках газу в Європу

"Норвезька компанія за два роки війни в Україні змогла практично повністю замінити \"Газпром\" у сфері поставок газу в Європу"

За два роки війни в Україні норвезька компанія Equinor практично повністю замінила "Газпром" у сфері поставок газу до Європи. Про це повідомляє Bloomberg.

Різке зростання цін на енергоносії, викликане російським вторгненням, відкрило вікно можливостей для норвезького нафтогазового гіганта. Equinor зумів "забрати собі корону", яка колись належала "Газпрому".

Сьогодні Норвегія постачає 30% газу в Європу. До початку війни в Україні ця частка становила 35%, а весь газ постачав "Газпром".

Згідно з Bloomberg, з 109 мільярдів кубометрів природного газу, експортованих Норвегією до Європи минулого року, близько 2/3 було продано Equinor. Цього обсягу вистачило б, щоб забезпечити Німеччину електроенергією до 2026 року.

Привабливість Equinor різко зросла через скорочення потоків газу з Росії. "Газпром" зазнає значних збитків.

Після початку війни в Україні країни Європи почали шукати альтернативні джерела газу, але не всі змогли повністю відмовитися від послуг "Газпрому". Проте, поставки трубопровідного газу з Росії значно скоротилися, а переорієнтувати свої поставки на інші ринки РФ не може оперативно.

Британська розвідка повідомляє про рекордні збитки "Газпрому" за останні 25 років. Reuters прогнозує, що компанію очікує тривалий період поганих результатів.

Витіснення "Газпрому" з європейського ринку газу стало ще одним наслідком російської агресії проти України. Це свідчить про те, що Європа серйозно налаштована на зменшення залежності від російських енергоносіїв і диверсифікацію поставок газу.

 

Коментувати

Підтримати ресурс

Останні матеріали

Останні коментарі

Круто! Ждемо... кряка...

Автор: Дядюшка Угу

Це ж не його задача. Аудіодорожка готується за звичай в стороніх продуктах, які вже гарно...

Автор: admin

А українську він (чи вона?) розуміє?

Автор: Дядюшка Угу

Дяка! те що треба!

Автор: Вау

Поки готувався матеріал: В Adobe Premiere Pro інтегрували нейромережі Монтаж тепер простіше...

Автор: admin

А далі *опа. Це не нормально все, буквально репресивний утиск

Автор: Lada Y

Цікаво, а він нехоче розповісти як сама Польща і нашім, і вашим…

Автор: Дядюшка Угу

Підтримати ресурс


tganywaynews