Ізраїль взяв під контроль палестинську сторону КПП "Рафах" в Газі

Ізраїль взяв під контроль палестинську сторону КПП "Рафах" в Газі

"Ізраїльські війська взяли під контроль палестинську сторону контрольно-пропускного пункту \"Рафах\" у ніч на вівторок, 7 травня"

Ізраїльські війська, виконуючи військову операцію, взяли під контроль палестинську частину контрольно-пропускного пункту "Рафах" в ніч на вівторок, 7 травня. Цю операцію керувала 162-а дивізія разом з 401-ю бронетанковою бригадою у співпраці зі спеціальними підрозділами, що діяли у східній частині Рафаха. За даними заяви армії, військові знищили понад 150 цілей ХАМАС, отримавши повний контроль над палестинською частиною контрольно-пропускного пункту, розташованого приблизно за 3,5 км від Єгипту.

Приблизно 20 членів ХАМАС були убиті, а також знищено тунелі терористів. За оцінками армійських джерел, ці тунелі були частиною підземного оборонного маршруту ХАМАС, який не входив на територію Єгипту. Раніше було повідомлено, що 6 травня ізраїльські війська почали закликати людей евакуюватися з району на схід від Рафаха.

Ізраїльські війська розповсюджували листівки в східній частині Рафаха, відправляли текстові повідомлення палестинцям з вказівкою на евакуацію і почали робити телефонні дзвінки. Згідно з даними Axios, Сполучені Штати зупинили постачання боєприпасів ізраїльській армії в цей час, спробуючи затримати військовий наступ на Рафах.

В кінці березня глава Об'єднаних штабів США Чарльз Браун запропонував альтернативи наземному наступу ЦАХАЛу на місто Рафах. За даними ЗМІ, адміністрація Білого дому закликала уряд Ізраїлю відмовитися від тотального наступу на поселення.

 

Коментувати

Підтримати ресурс

Останні матеріали

Останні коментарі

Круто! Ждемо... кряка...

Автор: Дядюшка Угу

Це ж не його задача. Аудіодорожка готується за звичай в стороніх продуктах, які вже гарно...

Автор: admin

А українську він (чи вона?) розуміє?

Автор: Дядюшка Угу

Дяка! те що треба!

Автор: Вау

Поки готувався матеріал: В Adobe Premiere Pro інтегрували нейромережі Монтаж тепер простіше...

Автор: admin

А далі *опа. Це не нормально все, буквально репресивний утиск

Автор: Lada Y

Цікаво, а він нехоче розповісти як сама Польща і нашім, і вашим…

Автор: Дядюшка Угу

Підтримати ресурс


tganywaynews