Фінляндія хоче побудувати завод з виробництва тротилу для оборонпрому ЄС

Фінляндія хоче побудувати завод з виробництва тротилу для оборонпрому ЄС

"Міністр оборони Фінляндії Антті Хаккянен заявив про намір країни якнайшвидше побудувати завод з виробництва вибухівки в тротиловому еквіваленті. Ініціатива пов'язана із суттєвим попитом на відповідну речовину в Європі через війну РФ проти України. Про це повідомляє фінське видання Yle"

Міністр оборони Фінляндії, Антті Хаккянен, висловив намір своєї країни найближчим часом збудувати завод для виробництва вибухівки в тротиловому еквіваленті. Ця ініціатива виникла через великий попит на таку речовину в Європі через війну РФ проти України. Про це повідомляє фінське видання Yle. “Нам потрібно значно збільшити виробництво вибухівки. Тому ми також маємо серйозно розглянути роль національної промисловості в цьому”, - зазначив фінський міністр.

Він додав, що обговорення щодо тротилового заводу ведуться з бізнесом, приватними інвесторами та ринком оборонно-промислового комплексу. “Учасники ринку знають, що попит на таку продукцію існує. У будь-якому випадку, держава має сильну контрольну роль у цьому питанні”, - заявив Хаккянен.

Нагадаємо, що тротил є традиційною вибуховою речовиною, яка використовується переважно у виробництві артилерійських і мінометних снарядів. Його масове виробництво значно дешевше, ніж нові вибухові речовини. Фінське медіа зазначає, що наразі доступність тротилу в Європі вважається майже критичною на тлі триваючої широкомасштабної військової агресії РФ проти України, яка триває вже третій рік. Єдиний завод в Європейському союзі знаходиться в Польщі, але виробництва недостатньо, аби задовольнити високий попит.

За словами Хаккянена, Фінляндія повідомила своїм союзникам про важливість швидких рішень щодо цього питання. Оскільки РФ готова до тривалої війни з Україною, потреба у вибухівці в тротиловому еквіваленті в Європі зберігається на високому рівні. “Рішення повинні бути прийняті зараз, щоб продукція була випущена через рік-два”, - сказав глава Міноборони Фінляндії. Також Хяккянен наголосив, що це проект співпраці з іншими країнами-союзниками. Він буде вирішуватися в тісному діалозі з північними державами та партнерами. Фінський міністр додав, що рішення про те, де буде побудований завод, ще не прийнято, а відповідні висновки “маємо зробити протягом весни”.

 

Коментувати

Підтримати ресурс

Останні матеріали

Останні коментарі

Круто! Ждемо... кряка...

Автор: Дядюшка Угу

Це ж не його задача. Аудіодорожка готується за звичай в стороніх продуктах, які вже гарно...

Автор: admin

А українську він (чи вона?) розуміє?

Автор: Дядюшка Угу

Дяка! те що треба!

Автор: Вау

Поки готувався матеріал: В Adobe Premiere Pro інтегрували нейромережі Монтаж тепер простіше...

Автор: admin

А далі *опа. Це не нормально все, буквально репресивний утиск

Автор: Lada Y

Цікаво, а він нехоче розповісти як сама Польща і нашім, і вашим…

Автор: Дядюшка Угу

Підтримати ресурс


tganywaynews