У США засудили українського хакера майже на 14 років за кібератаки

У США засудили українського хакера майже на 14 років за кібератаки

"Суд у США виніс обвинувальний вирок громадянину України у справі про кібератаки відомого хакерського угрупування REvil. 24-річному чоловікові призначено покарання у вигляді 13 років 7 місяців в'язниці, а також штрафу у розмірі 16 млн доларів за участь у більш ніж 2,5 тисячі атак з використанням програм-здирників. Про це заявили у міністерстві юстиції США"

Суд у США виніс обвинувальний вирок 24-річному українцю за його участь у кіберзлочинах, скоєних хакерським угрупованням REvil. Чоловіка засуджено до 13 років і 7 місяців в'язниці, а також до штрафу в розмірі 16 мільйонів доларів.

Про це повідомили у Міністерстві юстиції США. За даними слідства, засуджений брав участь у більш ніж 2500 атаках з використанням програм-вимагачів.

Затримання, екстрадиція та визнання провини

Фігуранта справи було затримано у 2021 році в Польщі в рамках глобальної операції проти хакерських угруповань, що використовують програми-вимагачі. У 2022 році його було екстрадовано до США, де він визнав себе винним у змові з метою шахрайства, відмивання грошей та заподіяння шкоди захищеним комп'ютерам.

Масштаби злочинної діяльності

Заступник генерального прокурора США Ніколь Арджент'єрі заявила, що засуджений та його спільники зламали тисячі комп'ютерів по всьому світу, зашифрувавши їх за допомогою програм-вимагачів. Згодом вони вимагали викупи у розмірі понад 700 мільйонів доларів, погрожуючи публікацією даних своїх жертв у разі відмови від сплати.

Найвідоміші злочини REvil

До найвідоміших злочинів, скоєних REvil, належить атака на американського розробника програмного забезпечення Kaseya у 2021 році. Ця атака мала масштабні наслідки, торкнувшись великої кількості компаній у 17 країнах світу. Зокрема, внаслідок цієї кібератаки шведська мережа супермаркетів Coop була змушена тимчасово закрити більшість своїх філій через збої в роботі касової системи.

Міжнародна реакція

Хакери REvil, ймовірно, діяли з території Росії. У листопаді 2021 року США внесли до санкційного списку хакерів REvil з Росії та України. У січні 2022 року Росія заявила, що ліквідувала REvil на вимогу США, а декілька гаданих хакерів було затримано.

Важливість винесення цього вироку

Винесення цього вироку є важливим кроком у боротьбі з кіберзлочинністю та притягненням до відповідальності хакерів, які завдають шкоди людям та компаніям по всьому світу.

 

Коментувати

Підтримати ресурс

Останні матеріали

Останні коментарі

Круто! Ждемо... кряка...

Автор: Дядюшка Угу

Це ж не його задача. Аудіодорожка готується за звичай в стороніх продуктах, які вже гарно...

Автор: admin

А українську він (чи вона?) розуміє?

Автор: Дядюшка Угу

Дяка! те що треба!

Автор: Вау

Поки готувався матеріал: В Adobe Premiere Pro інтегрували нейромережі Монтаж тепер простіше...

Автор: admin

А далі *опа. Це не нормально все, буквально репресивний утиск

Автор: Lada Y

Цікаво, а він нехоче розповісти як сама Польща і нашім, і вашим…

Автор: Дядюшка Угу

Підтримати ресурс


tganywaynews