Відеоінтерв’ю з Дуровим, яке взяв Карлсон: про нейтралітет Telegram, тиск ФБР, Apple та Google, Ілона Маска та Марка Цукерберга

Відеоінтерв’ю з Дуровим, яке взяв Карлсон: про нейтралітет Telegram, тиск ФБР, Apple та Google, Ілона Маска та Марка Цукерберга

Напередодні нічі вийшло цілком нове інтерв’ю з основоположником Telegram Павлом Дуровим, яке взяв відомий пропагандист Такер Карлсон. Як і очікувалося, це стало нещадним потоком самопіару Telegram та, звісно, «героїчної боротьби» Ілона Маска Дурова за свободу слова та конфіденційність спілкування. 

Частину, де Павло Дуров знову намагається відкинути своє ставлення до Росії, можна самостійно переглянути, а ми лише нагадаємо, що один із засновників та колишній гендиректор російської соціальної мережі "ВКонтакті", яку в Україні заборонили та заблокували ще у 2017 році, ніколи прямо не називав РФ агресором та терористом, яка розпочала війну з єдиною метою — геноциду українців та знищення України як держави.

Протягом годинного інтерв’ю Дуров розповів, що у 2013 році він відмовився надавати персональні дані користувачів "ВКонтакті", які організували протести в Україні, на вимогу російської сторони, і виїхав з РФ. Засновник Telegram поділився, що намагався розвивати бізнес у різних точках світу: Берліні, Лондоні, Сінгапурі, Сан-Франциско. Але скрізь йому заважала бюрократія. Нарешті, "сім років тому" він прибув до ОАЕ, і з того часу не жалкує про це. Головною перевагою ОАЕ Дуров вважає дотримання "нейтралітету" як одного з основоположних принципів зовнішньої політики.

"ОАЕ — нейтральна, невелика країна, яка бажає мирного співіснування з усіма, не має геополітичних союзів з будь-якими світовими наддержавами.

І тому це ідеальне місце для такої нейтральної платформи, як Telegram, адже ми повинні бути впевнені, що зможемо захистити конфіденційність наших користувачів і їх право на свободу слова".

У інтерв’ю Павло Дуров згадав про переслідування з боку ФБР та інших спецслужб США, які зв'язувалися з ним у аеропорту та відвідували його вдома, щоб дізнатися деталі щодо роботи месенджера. Також він розповів, як під час останнього візиту в США місцеві служби намагалися з'ясувати від одного з розробників Telegram, які відкриті бібліотеки використовують продукт, і намагалися переконати його додати в код "деякі інструменти".

Засновник Telegram скаржиться, що через нейтральність месенджер постійно знаходиться під тиском урядів різних країн, але найбільше тиснуть Apple та Google, які постійно зловживають своїм монопольним становищем і можуть легко видаляти клієнтів Telegram зі своїх магазинів за порушення внутрішніх правил. За словами Дурова, Apple та Google використовують узагальнені формулювання правил, щоб інтерпретувати та застосовувати їх згідно з власними інтересами. Це вже стара історія.

Що ще розповів Павло Дуров у інтерв’ю:

  • Щомісячно Telegram користується 900 млн осіб (до кінця 2024-го він очікує зростання до 1 млрд) і щодня в месенджері реєструються по 2,5 млн нових користувачів, і це при нульових витратах на рекламу. За словами Павла Дурова, аудиторія Telegram зростає виключно органічно, тоді як конкуренти витрачають "десятки мільярдів доларів" на рекламу і копіюють функції, які Telegram вже має від шестирічної давності.
  • Творець Telegram має на банківському рахунку "кілька сотень мільйонів доларів", тримає частину коштів у біткоїнах. Він не витрачає гроші марно на нерухомість, розкішні автомобілі та яхти, а замість цього робить виважені рішення, які мають значення для 900 млн користувачів Telegram. Павло Дуров — єдиний та єдиний власник Telegram. Він же — головний продуктовий менеджер, який приймає всі управлінські рішення. Принаймні, за його словами. В Telegram немає відділу кадрів, оскільки Дуров вважає його зайвим, і всі розробники — 30 найкращих фахівців, "своєрідний загін морських котиків". Досі Telegram не залучав гроші венчурних фондів, щоб зберегти свою незалежність, і ці принципи лишаються.
  • В найближчих планах вихід на біржу (IPO) не планується, але це можливо в далекому майбутньому. Дуров вважає, що його "ВКонтакті" в свій час в багатьох аспектах перевершив Facebook, а Марк Цукерберг якось взяв і використав ідею, якою Дуров поділився з ним під час особистої зустрічі.
  • Засновнику Telegram подобається стиль управління Ілона Маска і те, що саме він придбав Twitter, оскільки бізнесмен постійно експериментує і намагається створювати інновації, тоді як інші просто копіюють ідеї інших. Він вважає, що світу потрібні більше таких інноваторів, як Ілон Маск.

Залишається лише згадати, що вчора Дуров також натякає на ще одне інтерв’ю з невідомим журналістом ліберальної спрямованості.

Повна версія відеоінтерв’ю з Дуровим, яке взяв Карлсон

Коментувати

Підтримати ресурс

Останні матеріали

Останні коментарі

Круто! Ждемо... кряка...

Автор: Дядюшка Угу

Це ж не його задача. Аудіодорожка готується за звичай в стороніх продуктах, які вже гарно...

Автор: admin

А українську він (чи вона?) розуміє?

Автор: Дядюшка Угу

Дяка! те що треба!

Автор: Вау

Поки готувався матеріал: В Adobe Premiere Pro інтегрували нейромережі Монтаж тепер простіше...

Автор: admin

А далі *опа. Це не нормально все, буквально репресивний утиск

Автор: Lada Y

Цікаво, а він нехоче розповісти як сама Польща і нашім, і вашим…

Автор: Дядюшка Угу

Підтримати ресурс


tganywaynews