Допомога Україні розколола республіканців після пом'якшення позиції Трамп – NYT

Допомога Україні розколола республіканців після пом'якшення позиції Трамп – NYT

"Питання допомоги Україні розділило Республіканську партію США після того, як експрезидент Дональд Трамп пом’якшив свою позицію. Про це йдеться у матеріалі The New York Times"

Питання про надання допомоги Україні викликало розбіжності в республіканській партії США, коли колишній президент Дональд Трамп пом’якшив свою становище.

Це відображено в матеріалі The New York Times. Вказується, що голосування в Палаті представників США щодо надання Україні американської допомоги на суму 61 мільярд доларів стало “найяскравішим показником” того, що республіканська партія не повністю підтримує Трампа, принаймні в зовнішній політиці. За словами видання, Трамп пом’якшив свою опозицію щодо допомоги Україні в останні дні. Крім того, він “замовчав” в день голосування, відмовившись тиснути на республіканців.

Однак його найактивніші союзники в Палаті представників, такі як Марджорі Тейлор Грін та Метт Гетц, очолили спроби заблокувати допомогу. В той же час інша союзниця Трампа Лорен Боберт висміяла демократів під час голосування, коли вони махали українськими прапорами. Навіть син Трампа Дональд Трамп-молодший приєднався до критики спікера Палати представників США Майка Джонсона. Водночас сам Трамп намагався “сидіти на двох стільцях” перед голосуванням. У соціальних мережах він написав, що “виживання та сила України” є “важливими” для США, але запитав: “Чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні?

Чому Сполучені Штати вклали понад 100 мільярдів доларів у війну в Україні, більше, ніж Європа, а нас розділяє океан!”. Інші республіканці, які підтримали допомогу Україні, такі як конгресмен Ларрі Бакшон, обґрунтовуючи свою позицію, посилалися на президента-республіканця Рональда Рейгана.

“Допомога Україні, щоб виграти боротьбу з Росією, відповідає найкращим інтересам американського народу та нашої національної безпеки.

Амбіції (російського диктатора — ред.) Володимира Путіна не закінчуються в Україні”, — наголосив Бакшон. Видання додало, що прийняття Палатою представників допомоги Україні без будь-яких умов є поразкою для Трампа.

Оскільки останніми днями він виступав за будь-яку допомогу лише у вигляді кредиту, “а не просто подарунку”.

Коментувати

Підтримати ресурс

Останні матеріали

Останні коментарі

Круто! Ждемо... кряка...

Автор: Дядюшка Угу

Це ж не його задача. Аудіодорожка готується за звичай в стороніх продуктах, які вже гарно...

Автор: admin

А українську він (чи вона?) розуміє?

Автор: Дядюшка Угу

Дяка! те що треба!

Автор: Вау

Поки готувався матеріал: В Adobe Premiere Pro інтегрували нейромережі Монтаж тепер простіше...

Автор: admin

А далі *опа. Це не нормально все, буквально репресивний утиск

Автор: Lada Y

Цікаво, а він нехоче розповісти як сама Польща і нашім, і вашим…

Автор: Дядюшка Угу

Підтримати ресурс


tganywaynews