Північна Корея розробляє біологічну зброю - The Sun

Північна Корея розробляє біологічну зброю - The Sun

"Північна Корея створює мікробні спреї та пристрої, здатні поширювати смертельні хвороби, такі як віспа та сибірська виразка. Про це йдеться в матеріалі The Sun з посиланням на розвідку США"

Згідно з тривожним повідомленням видання The Sun, яке посилається на дані розвідки США, Північна Корея активно розробляє біологічну зброю, здатну нести смертельну небезпеку у вигляді таких захворювань, як віспа та сибірська виразка.

Звіт Державного департаменту США свідчить про те, що КНДР має цілеспрямовану програму розробки біологічної зброї на національному рівні. "Існує ймовірність, що Пхеньян може застосовувати отруйні речовини за допомогою розпилювачів та пристроїв для впорскування", - йдеться у звіті.

Американські експерти, які стежать за дотриманням режимами озброєння міжнародних норм, б'ють на сполох, заявляючи, що біологічна зброя, над якою працюють у Північній Кореї, може становити значно більшу небезпеку, ніж ядерна. "З 1960-х років Північна Корея володіє біологічною зброєю, - пише The Sun, посилаючись на слова експертів. - Тому ймовірність застосування КНДР саме біологічної, а не ядерної зброї значно вища".

Найбільше занепокоєння викликає те, що Північна Корея володіє потужними промисловими можливостями для масового виробництва цієї зброї та її подальшого розповсюдження за допомогою ракет, безпілотників, літаків та розпилювачів.

"На відміну від ядерних програм, які можна відстежувати за кількістю випробувань та успіхами ракетних пусків, розробка зброї та вирощування патогенних мікроорганізмів можуть відбуватися приховано за закритими дверима", - йдеться у звіті Держдепу США. "Більше того, обладнання, що використовується для виробництва біологічної зброї, часто має подвійне призначення - воно може використовуватися також у сільському господарстві, що робить зовнішній моніторинг та перевірку практично неможливими".

Ситуація, що складається, підкреслює нагальну потребу в посиленні міжнародних зусиль з нерозповсюдження та контролю за біологічною зброєю. Світова спільнота повинна вжити всіх можливих заходів, щоб зупинити Північну Корею від розробки та застосування цієї жахливої зброї, яка може призвести до катастрофічних наслідків.

Важливо зазначити, що наведені твердження ґрунтуються на повідомленнях ЗМІ та розвідданих, і їх не можна остаточно підтвердити.

Коментувати

Підтримати ресурс

Останні матеріали

Останні коментарі

Круто! Ждемо... кряка...

Автор: Дядюшка Угу

Це ж не його задача. Аудіодорожка готується за звичай в стороніх продуктах, які вже гарно...

Автор: admin

А українську він (чи вона?) розуміє?

Автор: Дядюшка Угу

Дяка! те що треба!

Автор: Вау

Поки готувався матеріал: В Adobe Premiere Pro інтегрували нейромережі Монтаж тепер простіше...

Автор: admin

А далі *опа. Це не нормально все, буквально репресивний утиск

Автор: Lada Y

Цікаво, а він нехоче розповісти як сама Польща і нашім, і вашим…

Автор: Дядюшка Угу

Підтримати ресурс


tganywaynews