15 цікавих фактів про спорт

Цікаві факти зі спорту

  1. Бадминтон - найшвидший ракетковий вид спорту: швидкість польоту волана може досягати 270 км/год.
  2. Якщо ви граєте в боулінг, не намагайтеся збити кеглі з максимальною силою. Для падіння кегль достатньо відхилення в 7,5 градусів.
  3. Бокс був узаконений як вид спорту лише в 1900 році. До того часу його вважали занадто жорстоким і мало придатним для присутності публіки. У ХХ столітті бокс став найпопулярнішим видом спорту в кіно.
  4. Старогрецькі олімпійські атлети змагалися абсолютно оголеними. Усі олімпійські змагання передбачали повну оголеність спортсменів. Навіть саме слово «гімнастика» походить від давньогрецького «gymos», тобто «голий», «обнажений». Коли атлетів намагалися одягнути, ця інновація не прижилася.
  5. Примітно, що перша шайба для гри в хокей мала квадратну форму! Певний період грали в хокей з круглими дерев'яними шайбами. Сучасна хокейна шайба виготовлена з вулканізованої гуми і важить 200 грам. Перед початком гри її заморожують, щоб вона не скакала.
  6. Першою продукцією родини Дасслер - засновників компанії Adidas - були спальні тапочки.
  7. Найшвидша людина у світі - Усейн Болт (Ямайка). Триразовий олімпійський чемпіон Олімпіади 2008 року в Пекіні - в спринті на дистанціях 100 і 200 метрів він встановив рекорд, пробігши ці дистанції за 9,69 і 19,30 секунд відповідно.
  8. У матчі другої ліги Іспанії - між «Сан-Ісидро» і «Олімпіко Карранте» за кілька хвилин до кінця гри гравці двох команд, незадоволені суддівством, оточили арбітра, щоб пояснити йому, як правильно судити. У цій критичній ситуації суддя, зберігаючи повне спокійство, витягнув червону картку та пред'явив її всім двадцяти двом учасникам матчу.
  9. Спортсменам, які стрибають з трампліна на лижах, не можна бажати попутного вітру - він їм шкодить. Набагато краще протитуманний вітер, завдяки якому перед лижником у польоті створюється подушка повітря, і він летить далі. Для початку стрибка спортсменам відводиться певний час, протягом якого тренери намагаються вибрати оптимальний момент старту з урахуванням вітру. Зміна вітру протягом змагань може зробити умови для учасників нерівними: якщо лижнику дістався лише попутний вітер, його шанси на медалі навіть з найкращою технікою різко знижуються.
  10. Правила кінних перегонів передбачають, що довжина імені перегонової лошади не повинна перевищувати вісімнадцяти літер. Занадто довгі імена обтяжливі для запису.
  11. У стандартному м'ячі для гольфу 336 виїмок.
  12. У футбольному чемпіонаті Ватикану грають такі команди, як «Телепошта», «Гвардійці», «Банк», «Бібліотека», «Збірна музеїв».
  13. Правила FIVB забороняють проводити змагання з класичного волейболу при температурі в залі вище +25 і нижче +16, а для пляжного волейболу не передбачені температурні обмеження.
  14. Люди почали грати в боулінг ще в 3200 році до н. е., про це свідчить знайдена в єгипетській гробниці колекція предметів, схожих на примітивні інструменти для боулінгу.
  15. Гра в снукер прийшла в занепад у середині 20 століття. Однак інтерес до неї знову сильно зріс після того, як телеканал BBC обрав її для демонстрації переваг кольорового телебачення та почав транслювати всі чемпіонати. Зелений стіл і різнокольорові кулі снукеру якнайкраще підходять для цієї мети.
Коментувати

Підтримати ресурс

Останні матеріали

Останні коментарі

Круто! Ждемо... кряка...

Автор: Дядюшка Угу

Це ж не його задача. Аудіодорожка готується за звичай в стороніх продуктах, які вже гарно...

Автор: admin

А українську він (чи вона?) розуміє?

Автор: Дядюшка Угу

Дяка! те що треба!

Автор: Вау

Поки готувався матеріал: В Adobe Premiere Pro інтегрували нейромережі Монтаж тепер простіше...

Автор: admin

А далі *опа. Це не нормально все, буквально репресивний утиск

Автор: Lada Y

Цікаво, а він нехоче розповісти як сама Польща і нашім, і вашим…

Автор: Дядюшка Угу

Підтримати ресурс


tganywaynews