30 років з дня трагічної загибелі Айртона Сенни: як його смерть змінила Формулу-1

30 років з дня трагічної загибелі Айртона Сенни: як його смерть змінила Формулу-1

30 років тому, 1 травня 1994 року, світ автоспорту сколихнула жахлива трагедія – загинув один з найвидатніших гонщиків в історії, триразовий чемпіон світу Формули-1 Айртон Сенна.

Бразильський пілот розбився на своєму Williams FW16 у повороті Тамбурелло на трасі Імола під час Гран-прі Сан-Марино. Зіткнення стало фатальним: швидкість боліда в момент удару об бетонну стіну перевищувала 210 км/год.

Смерть Сенни стала шоком для всього світу. В той трагічний день Формула-1 втратила не просто блискучого гонщика, але й кумира мільйонів, людину, чий талант і самовідданість надихали людей по всій планеті.

За день до загибелі Сенни, під час кваліфікації на Гран-прі Сан-Марино, загинув ще один пілот – австрієць Роланд Ратценбергер. 23-річний дебютант Формули-1 отримав смертельні травми після зіткнення свого Simtek S941 з бетонною стіною.

Ці дві трагедії в один вікенд стали переломним моментом в історії Формули-1. Після них безпека гонок вийшла на принципово новий рівень. Були посилені правила, впроваджені нові технології, модернізовані траси.

Смерть Айртона Сенни стала каталізатором для цих змін. Завдяки його трагедії Формула-1 стала безпечнішою, ніж коли-небудь раніше.

Пам'ять про Сенну живе в серцях мільйонів людей по всьому світу. Він назавжди залишиться одним з найвидатніших гонщиків в історії, чиє ім'я золотими буквами вписано в аннали Формули-1.

Коментувати

Підтримати ресурс

Останні матеріали

Останні коментарі

Круто! Ждемо... кряка...

Автор: Дядюшка Угу

Це ж не його задача. Аудіодорожка готується за звичай в стороніх продуктах, які вже гарно...

Автор: admin

А українську він (чи вона?) розуміє?

Автор: Дядюшка Угу

Дяка! те що треба!

Автор: Вау

Поки готувався матеріал: В Adobe Premiere Pro інтегрували нейромережі Монтаж тепер простіше...

Автор: admin

А далі *опа. Це не нормально все, буквально репресивний утиск

Автор: Lada Y

Цікаво, а він нехоче розповісти як сама Польща і нашім, і вашим…

Автор: Дядюшка Угу

Підтримати ресурс


tganywaynews