Норвегія виділить $103 мільйонів на відновлення енергетики України

Прем’єр Норвегії Йонас Гар Стьоре оголосив, що Осло надасть Україні 1,1 мільярда крон (103 мільйони доларів), щоб допомогти відновити енергетичну інфраструктуру та забезпечити постачання електроенергії до наступної зими.

Прем'єр-міністр Норвегії Йонас Гар Стьоре оголосив про виділення Україні 1,1 мільярда крон (103 мільйони доларів США) на допомогу у відновленні енергетичної інфраструктури та забезпеченні постачання електроенергії до наступної зими.

Про це він повідомив у своєму виступі на другому дні Глобального саміту миру у Швейцарії, пише "Європейська правда".

За словами Стьоре, Осло веде тісний діалог з Києвом про те, як Україна може найбільш ефективно використати ці кошти.

"Самі українці мають найкраще уявлення про те, що потрібно", - зазначив він.

За новими оцінками, понад 50% енергетичних потужностей України було зруйновано внаслідок російських обстрілів.

"Росія здійснює масовані, систематичні атаки, щоб паралізувати енергосистему, але українці працюють вдень і вночі, щоб підтримувати життєво важливі поставки електроенергії для населення", - підкреслив Стьоре.

Він також повідомив, що вже ухвалив рішення про виділення 120 мільйонів крон на ремонтні роботи в Харківській області, яка останнім часом особливо сильно постраждала від російських атак.

Зокрема, за його словами, сонячні панелі будуть встановлені у семи пологових будинках та операційних у Харківській області.

Це не єдина допомога, яку Україна отримує від міжнародних партнерів для відновлення енергетики.

  • Напередодні віцепрезидентка США Камала Гарріс оголосила про виділення Україні 1,5 мільярда доларів через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) та Державний департамент.
  • Раніше стало відомо про надання Британією Україні двосторонньої допомоги у розмірі до 242 мільйонів фунтів стерлінгів (майже $300 млн), зокрема для енергетичних потреб.
  • Перед цим президент Володимир Зеленський заявив, що в України є план, як збудувати до 1 гігавата потужностей маневрової газової генерації вже цьогоріч і ще 4 гігават - протягом наступних років.

Всі ці кроки свідчать про те, що міжнародна спільнота готова допомагати Україні у відновленні енергетичної інфраструктури та протистояти російському енергетичному терору.

Важливо зазначити, що війна в Україні завдала величезної шкоди українській енергосистемі. За оцінками Світового банку, загальні збитки енергетичного сектору України сягають 75 мільярдів доларів.

Відновлення енергетичної інфраструктури України – це не просто питання забезпечення електроенергією. Це питання економічного розвитку та добробуту українського народу.

 

Коментувати

Підтримати ресурс

Останні матеріали

Останні коментарі

Круто! Ждемо... кряка...

Автор: Дядюшка Угу

Це ж не його задача. Аудіодорожка готується за звичай в стороніх продуктах, які вже гарно...

Автор: admin

А українську він (чи вона?) розуміє?

Автор: Дядюшка Угу

Дяка! те що треба!

Автор: Вау

Поки готувався матеріал: В Adobe Premiere Pro інтегрували нейромережі Монтаж тепер простіше...

Автор: admin

А далі *опа. Це не нормально все, буквально репресивний утиск

Автор: Lada Y

Цікаво, а він нехоче розповісти як сама Польща і нашім, і вашим…

Автор: Дядюшка Угу

Підтримати ресурс


tganywaynews