Президент Чехії: Ініціатива з пошуку снарядів для України набирає обертів

Президент Чехії: Ініціатива з пошуку снарядів для України набирає обертів

"Президент Чехії Петр Павел високо оцінив той факт, що чеська ініціатива щодо закупівлі боєприпасів для України, яка вже понад два роки протистоїть повномасштабній російській агресії, набрала таких обертів"

Президент Чехії Петр Павел висловив задоволення динамічним розвитком чеської ініціативи щодо закупівлі боєприпасів для України, яка ось уже два роки протистоїть жорстокій російській агресії. Про це він заявив 16 квітня під час візиту до міста Злін на південному сході Чехії, повідомляє ČTK.

Павел, коментуючи хід закупівлі артилерійських снарядів для України за межами Європи, підкреслив, що робота з пошуку коштів та партнерів для їх придбання триває. "Я думаю, це свідчить про те, що всі усвідомлюють певний борг перед Україною, якій Європейський Союз обіцяв надати мільйон снарядів до березня цього року. На жаль, цього не сталося", - зазначив він.

"Якщо ми не хочемо, щоб Україна зазнала поразки, чого, безумовно, не в наших інтересах, то добре, що створюються такі ініціативи, як наша, щоб спробувати отримати боєприпаси та необхідне обладнання для України там, де це можливо", - додав чеський президент.

Слова Павела прозвучали на тлі заяви прем'єр-міністра Чехії Петра Фіали про те, що Прага в рамках своєї ініціативи вже уклала контракти на постачання 180 тисяч артилерійських боєприпасів для України та наразі працює над контрактуванням ще 300 тисяч. Загалом Чехія виявила по всьому світу понад мільйон одиниць артилерійських боєприпасів, які можна закупити для України за межами Європи.

Радник прем'єр-міністра Чехії з питань національної безпеки Томаш Пояр висловив сподівання, що боєприпаси, закуплені в рамках чеської ініціативи, можуть бути доставлені в Україну вже у червні.

Коментувати

Підтримати ресурс

Останні матеріали

Останні коментарі

Круто! Ждемо... кряка...

Автор: Дядюшка Угу

Це ж не його задача. Аудіодорожка готується за звичай в стороніх продуктах, які вже гарно...

Автор: admin

А українську він (чи вона?) розуміє?

Автор: Дядюшка Угу

Дяка! те що треба!

Автор: Вау

Поки готувався матеріал: В Adobe Premiere Pro інтегрували нейромережі Монтаж тепер простіше...

Автор: admin

А далі *опа. Це не нормально все, буквально репресивний утиск

Автор: Lada Y

Цікаво, а він нехоче розповісти як сама Польща і нашім, і вашим…

Автор: Дядюшка Угу

Підтримати ресурс


tganywaynews