Білий дім веде непублічні переговори з Джонсоном для допомоги Україні – ЗМІ

Білий дім веде непублічні переговори з Джонсоном для допомоги Україні – ЗМІ

"Помічники президента США Джо Байдена намагаються непублічно переконати спікера Палати представників Майка Джонсона винести на голосування пакет допомоги Україні на суму 60 мільярдів доларів. Про це Politico розповіли посадовці адміністрації президента США на умовах анонімності"

Асистенти президента США Джо Байдена намагаються в таємниці переконати голову Палати представників Майка Джонсона проголосувати за пакет допомоги Україні в розмірі 60 мільярдів доларів.

Про це повідомили джерела в адміністрації президента США Politico, вимагаючи анонімності. За їхніми словами, Білий дім підтримував зв’язок з офісом Джонсона щодо допомоги Україні протягом двотижневої перерви в Конгресі, де Байден і його команда утримувалися від агресивного нападу на спікера, щоб він мав можливість маневрувати через тиск радикальних республіканців. У статті йдеться, що незважаючи на своє розчарування повільними темпами роботи в Палаті представників, представники адміністрації президента сподіваються, що їхній підхід може допомогти тому, щоб Конгрес почав працювати над пакетом допомоги пізніше цього місяця. Politico відзначає, що поки невідомо, як виглядатиме цей кінцевий пакет, але основна увага Білого дому продовжує зосереджуватися на тому, щоб переконати Джонсона в необхідності надання допомоги Україні.

Представники Білого дому стверджують, що внесення поправок до законопроєкту на підтримку Києва, який ухвалив Сенат, лише відкладає надання допомоги, враховуючи час, необхідний для розробки проєкту та його проходження в Палаті представників, а потім повернення зміненого законопроєкту до Сенату. Але вони також не відкидають думки, пише видання, що Джонсону, можливо, доведеться знайти якесь прикриття, щоб внести схвалений Сенатом пакет допомоги на розгляд Палати представників – чи то видимість політичної перемоги, чи то просто впевненість у тому, що, якщо він покладатиметься на голоси демократів при ухваленні закону, це не коштуватиме йому роботи.

Раніше ЗМІ повідомили, що голосування у Палаті представників США щодо допомоги Україні навряд чи відбудеться щонайменше до середини квітня, а можливо, і пізніше, оскільки спікер Майк Джонсон все ще шукає шляхи пом’якшення опозиції з боку радикальних республіканців.

Коментувати

Підтримати ресурс

Останні матеріали

Останні коментарі

Круто! Ждемо... кряка...

Автор: Дядюшка Угу

Це ж не його задача. Аудіодорожка готується за звичай в стороніх продуктах, які вже гарно...

Автор: admin

А українську він (чи вона?) розуміє?

Автор: Дядюшка Угу

Дяка! те що треба!

Автор: Вау

Поки готувався матеріал: В Adobe Premiere Pro інтегрували нейромережі Монтаж тепер простіше...

Автор: admin

А далі *опа. Це не нормально все, буквально репресивний утиск

Автор: Lada Y

Цікаво, а він нехоче розповісти як сама Польща і нашім, і вашим…

Автор: Дядюшка Угу

Підтримати ресурс


tganywaynews