Білий дім закликав РФ підтримати заборону на ядерну зброю в космосі

Білий дім закликав РФ підтримати заборону на ядерну зброю в космосі

"Росія повинна підтримати проєкт резолюції Ради Безпеки ООН щодо заборони на розміщення ядерної зброї у космосі, інакше це поставить під сумнів слова президента РФ Володимира Путіна про те, що Москва не має наміру виводити на орбіту будь-яку зброю масового ураження. Про це на брифінгу заявив радник Білого дому з питань комунікацій у сфері національної безпеки Джон Кірбі"

 

Слова про ненасильницькі наміри мають підкріплюватися вчинками. Саме таку думку висловив радник Білого дому з питань комунікацій у сфері національної безпеки Джон Кірбі, коментуючи підготовку резолюції Ради Безпеки ООН щодо заборони на розміщення ядерної зброї у космосі.

Проект резолюції, ініційований США та Японією, закликає всі країни утриматися від розробки та розміщення ядерної зброї на орбіті Землі. Цей крок є надзвичайно важливим, адже будь-яке подібне розміщення буде небезпечним прецедентом, що несе загрозу для всієї планети.

Джон Кірбі підкреслив: "Ми чули, як президент Путін казав, що Росія не має наміру розміщувати ядерну зброю в космосі. Тож ми з нетерпінням очікуємо, що Росія проголосує за цю резолюцію. Не повинно бути причин, чому б цього не зробити. А якщо ні, то я вважаю, це повинно викликати певні дійсно законні запитання до Путіна про те, якими є його справжні наміри".

Варто зазначити, що Договір про космос, який набув чинності 1967 року і був підписаний понад 130 країнами, зокрема Росією та Китаєм, вже забороняє розгортання на орбіті "ядерної зброї або інших видів зброї масового ураження".

Голосування за резолюцію ООН щодо заборони ядерної зброї в космосі стане лакмусовим папірцем для Росії. Підтримка цього документа продемонструє щирість намірів Кремля щодо ненасильницької політики у космосі. Відмова ж від голосування або блокування резолюції лише підігріє підозри щодо справжніх планів Росії.

Світ очікує від Росії відповідального кроку. Підтримка резолюції ООН стане важливим сигналом для всієї планети, свідченням прагнення до миру та безпеки.

Коментувати

Підтримати ресурс

Останні матеріали

Останні коментарі

Круто! Ждемо... кряка...

Автор: Дядюшка Угу

Це ж не його задача. Аудіодорожка готується за звичай в стороніх продуктах, які вже гарно...

Автор: admin

А українську він (чи вона?) розуміє?

Автор: Дядюшка Угу

Дяка! те що треба!

Автор: Вау

Поки готувався матеріал: В Adobe Premiere Pro інтегрували нейромережі Монтаж тепер простіше...

Автор: admin

А далі *опа. Це не нормально все, буквально репресивний утиск

Автор: Lada Y

Цікаво, а він нехоче розповісти як сама Польща і нашім, і вашим…

Автор: Дядюшка Угу

Підтримати ресурс


tganywaynews