Путін планує провести перестановки у військовому командуванні для захисту від НАТО

Путін планує провести перестановки у військовому командуванні для захисту від НАТО

"Російський диктатор Володимир Путін планує призначити генерал-полковника Олександра Лапіна командувачем свого Ленінградського військового округу. Це нібито має посилити захист РФ від НАТО"

Російський лідер Володимир Путін планує призначити генерал-полковника Олександра Лапіна командувачем його Ленінградського військового округу. Це, як стверджують, має посилити обороноздатність РФ проти НАТО. Про це повідомляє видання Newsweek. За даними видання, Лапін є найбільш ймовірним кандидатом на цю посаду. Однак офіційно його ще не призначили. Нагадаємо, у лютому 2024 року російський лідер Володимир Путін підписав указ про офіційне відновлення Ленінградського військового округу та Московського військового округу. Перший отримав більшу частину території, яка раніше належала Північному флоту Росії. Тоді експерти розцінювали такий крок Путіна як підготовку до майбутнього широкомасштабного вторгнення до країн НАТО.

Щодо Лапіна До жовтня 2022 року Лапін обіймав посаду командувача Центральним військовим округом Росії. А вже у 2023 році він був призначений начальником штабу сухопутних військ країни. Цікаво, що у Росії Лапін негласно внесений до списку "небажаних" у Кремлі. Він був відповідальний за окупацію Харківської області. Проте відзначився втечею росіян звідти, а також втратою Лимана, Ізюма та Балаклії. Тоді російські ЗМІ називали його рекордсменом за кількістю втраченої техніки. Через це Лапіна часто критикували глава Чечні Рамзан Кадиров та загиблий лідер ПВК "Вагнера" Євген Пригожин. Вони вимагали звільнення Лапіна з посади командувача Центральним військовим округом Росії.

Проблеми з формуванням нових сил Раніше британська розвідка повідомляла, що плани Москви створити вже цього року дві нові армії зіткнуться з нестачею нової техніки та проблемами з інфраструктурою. Проте солдатів буде достатньо. Зазначимо, Російська Федерація наростила окупаційне угруповання в Україні майже до півмільйона людей. Крім того, раніше секретар РНБО Олексій Данілов повідомляв, що Росія намагається вербувати найманців у країнах Центральної Азії для війни проти України. Російські окупанти серйозно займаються мобілізацією на тимчасово окупованих територіях України. Зокрема, у захопленій Луганській області мобілізують шахтарів та ув'язнених.

Автор матеріалу:

https://kurs.com.ua/novost/1180254-putin-planiruet-provesti-perestanovki-v-voennom-komandovanii-dlja-zashiti-ot-nato

Коментувати

Підтримати ресурс

Останні матеріали

Останні коментарі

Круто! Ждемо... кряка...

Автор: Дядюшка Угу

Це ж не його задача. Аудіодорожка готується за звичай в стороніх продуктах, які вже гарно...

Автор: admin

А українську він (чи вона?) розуміє?

Автор: Дядюшка Угу

Дяка! те що треба!

Автор: Вау

Поки готувався матеріал: В Adobe Premiere Pro інтегрували нейромережі Монтаж тепер простіше...

Автор: admin

А далі *опа. Це не нормально все, буквально репресивний утиск

Автор: Lada Y

Цікаво, а він нехоче розповісти як сама Польща і нашім, і вашим…

Автор: Дядюшка Угу

Підтримати ресурс


tganywaynews