Ердоган обговорив з Рютте умови схвалення його кандидатури на посаду генсека НАТО

Ердоган обговорив з Рютте умови схвалення його кандидатури на посаду генсека НАТО

"Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган провів телефонну розмову з очільником уряду Нідерландів Марком Рютте, під час якої, зокрема, йшлося про вибори нового генсека НАТО"

Президент ТуреччиниРеджеп Таїп Ердоган, провів телефонну розмову з очільником уряду Нідерландів, Марком Рютте. Під час цієї розмови обговорювалися вибори нового генсека НАТО. Туреччина є однією з небагатьох країн, яка може стати перешкодою для затвердження Рютте наступником чинного генсека НАТО, Єнса Столтенберга.

У розмові Ердоган розповів Рютте про очікування Туреччини від нового генерального секретаря. Зокрема, турецький президент заявив, що новий генсек повинен “якнайкраще служити” безпеці та інтересам членів Альянсу в боротьбі з тероризмом та іншими викликами. Він також наголосив на необхідності зміцнювати єдність Альянсу, надавати пріоритет першочерговій ролі НАТО, брати на себе зобов’язання щодо основних цінностей і усталеної практики Альянсу, а також “брати до уваги особливості союзників, які не є членами ЄС”.

“Ердоган заявив, що у світлі цих принципів Туреччина ухвалюватиме своє рішення з цього питання (обрання нового генсека) в рамках стратегічної мудрості і справедливості”, – йдеться в повідомленні канцелярії.

Останнім часом з низки столиць надійшли сигнали про те, що вони підтримують кандидатуру Рютте на посаду генсека Альянсу. Це у тому числі ключові держави, такі як СШАБританіяФранція та Німеччина. Проте перешкодою затвердженню Рютте може стати Угорщина, де вже публічно висловилися проти, а також Туреччина.

 

Автор матеріалу:

https://kurs.com.ua/novost/1180246-ardogan-obsudil-s-rjutte-uslovija-odobrenija-ego-kandidaturi-na-dolzhnost-genseka-nato

Коментувати

Підтримати ресурс

Останні матеріали

Останні коментарі

Круто! Ждемо... кряка...

Автор: Дядюшка Угу

Це ж не його задача. Аудіодорожка готується за звичай в стороніх продуктах, які вже гарно...

Автор: admin

А українську він (чи вона?) розуміє?

Автор: Дядюшка Угу

Дяка! те що треба!

Автор: Вау

Поки готувався матеріал: В Adobe Premiere Pro інтегрували нейромережі Монтаж тепер простіше...

Автор: admin

А далі *опа. Це не нормально все, буквально репресивний утиск

Автор: Lada Y

Цікаво, а він нехоче розповісти як сама Польща і нашім, і вашим…

Автор: Дядюшка Угу

Підтримати ресурс


tganywaynews