НАТО створить структуру з надання допомоги і навчань для України

НАТО створить структуру з надання допомоги і навчань для України

"Саміт НАТО вирішив створити структуру з надання допомоги та тренування для України (NSATU) для координації надання військової техніки та тренувань країнами-членами та партнерами Альянсу. Про це йдеться у декларації Вашингтонського саміту НАТО"

За результатами Вашингтонського саміту НАТО було прийнято рішення про створення структури з надання допомоги та тренування для України (NSATU).

Ця структура буде координувати надання військової техніки та тренувань країнами-членами та партнерами Альянсу. Головною метою NSATU є надання Україні допомоги у сфері безпеки на довгостроковій основі, забезпечення посиленої, передбачуваної та узгодженої підтримки. Структура буде діяти на території країн-членів НАТО та підтримуватиме самооборону України відповідно до Статуту ООН.

Важливо відзначити, що NSATU, згідно з міжнародним правом, не робить НАТО стороною конфлікту. Крім того, структура сприятиме трансформації сил оборони та безпеки України, сприяючи її подальшій інтеграції з НАТО.

Лідери також підтримали створення Спільного центру аналізу, тренування та освіти НАТО-Україна (JATEC), який має визначити і застосувати уроки війни Росії проти України та посилити оперативну сумісність України з НАТО. Крім того, саміт привітав рішення генерального секретаря призначити старшого представника НАТО в Україні. 

 

Коментувати

Підтримати ресурс

Останні матеріали

Останні коментарі

Круто! Ждемо... кряка...

Автор: Дядюшка Угу

Це ж не його задача. Аудіодорожка готується за звичай в стороніх продуктах, які вже гарно...

Автор: admin

А українську він (чи вона?) розуміє?

Автор: Дядюшка Угу

Дяка! те що треба!

Автор: Вау

Поки готувався матеріал: В Adobe Premiere Pro інтегрували нейромережі Монтаж тепер простіше...

Автор: admin

А далі *опа. Це не нормально все, буквально репресивний утиск

Автор: Lada Y

Цікаво, а він нехоче розповісти як сама Польща і нашім, і вашим…

Автор: Дядюшка Угу

Підтримати ресурс


tganywaynews