Кулеба обговорив із очільником МЗС Ізраїлю спільні загрози та співпрацю

Кулеба обговорив із очільником МЗС Ізраїлю спільні загрози та співпрацю

"Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в ході телефонної розмови зі своїм ізраїльським колегою Ісраелем Кацем обговорив загрози, що стоять перед обома країнами"

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час телефонної розмови з ізраїльським колегою Ісраелем Кацем обговорив загрози, що стоять перед обома країнами. Сторони також обговорили співпрацю між Україною та Ізраїлем. Бесіда відбулася 3 липня.

“Ми також обмінялися думками щодо низки регіональних та глобальних загроз з боку Росії, Ірану та Північної Кореї”, - зазначив Кулеба.

В ізраїльському МЗС відзначають, що дана розмова є частиною зусиль Єрусалиму щодо мобілізації європейських країн проти Ірану. Під час бесіди Кац розповів Кулебі про ситуацію в Секторі Гази та на північних кордонах Ізраїлю.

Український міністр зауважив, що іранські безпілотники, які використовуються організацією “Хезболла” для ударів по території Ізраїлю, активно й тривалий час застосовуються російськими окупантами, і є однією з найсерйозніших проблем України.

“Ізраїль та Україна мають спільного ворога, і цей ворог - Іран”, - цитує главу ізраїльського МЗС видання “Маарів”. Кац також закликав Україну долучитися до зусиль щодо мобілізації країн Європи проти Ірану для введення “болючих санкцій”. Ці заходи мають не дозволити Тегерану оволодіти ядерною зброєю та унеможливити постачання дронів та ракет своїм сателітам для ударів по Україні та Ізраїлю.

Зазначимо, що від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну влада Ізраїлю заявила про свій нейтралітет. Єрусалим не надав Україні зброю, але й відкрито не підтримав агресію Москви. Також Ізраїль не погодився остаточно виступити посередником.

 

Коментувати

Підтримати ресурс

Останні матеріали

Останні коментарі

Круто! Ждемо... кряка...

Автор: Дядюшка Угу

Це ж не його задача. Аудіодорожка готується за звичай в стороніх продуктах, які вже гарно...

Автор: admin

А українську він (чи вона?) розуміє?

Автор: Дядюшка Угу

Дяка! те що треба!

Автор: Вау

Поки готувався матеріал: В Adobe Premiere Pro інтегрували нейромережі Монтаж тепер простіше...

Автор: admin

А далі *опа. Це не нормально все, буквально репресивний утиск

Автор: Lada Y

Цікаво, а він нехоче розповісти як сама Польща і нашім, і вашим…

Автор: Дядюшка Угу

Підтримати ресурс


tganywaynews