Сунак на саміті G7 оголосить про виділення Україні понад $300 млн

Сунак на саміті G7 оголосить про виділення Україні понад $300 млн

"Прем'єр-міністр Британії Ріші Сунак на саміті \"Великої сімки\" в Італії оголосить про виділення допомоги Україні у розмірі 242 млн фунтів стерлінгів (приблизно 309 млн доларів)"

Прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак на саміті "Великої сімки" в Італії оголосив про виділення Україні додаткової допомоги у розмірі 242 мільйони фунтів стерлінгів (приблизно 309 мільйонів доларів).

Ці кошти будуть спрямовані на задоволення нагальних гуманітарних, енергетичних та стабілізаційних потреб України, а також на закладання фундаменту для довгострокового соціально-економічного відновлення та реконструкції країни.

Уряд Великої Британії підкреслює, що це фінансування демонструє "незмінну міжнародну солідарність Великої Британії з Україною та нашу гнучкість у реагуванні на нагальні потреби, спричинені російською агресією".

Зокрема, 242 мільйони фунтів стерлінгів будуть розподілені так:

  • Гуманітарна допомога: допомога українцям, які постраждали від війни, включаючи їжу, воду, медикаменти та притулок.
  • Енергетична підтримка: допомога у відновленні пошкодженої енергетичної інфраструктури України та забезпеченні країни енергоносіями.
  • Стабілізаційна допомога: допомога українському уряду у підтримці функціонування економіки та надання основних державних послуг.
  • Довгострокове відновлення та реконструкція: підтримка України у відбудові зруйнованої інфраструктури та створенні стійкої економіки.

Великобританія також буде співпрацювати з іншими країнами G7, щоб:

  • Заморозити та конфіскувати російські активи: вартість активів, що знаходяться в юрисдикціях G7, становить 285 мільярдів доларів. Ці кошти можуть бути використані для підтримки України та відновлення її економіки після війни.
  • Збільшити військову допомогу Україні: Велика Британія вже надала Україні значну військову допомогу, включаючи крилаті ракети Storm Shadow та танки Challenger 2. Країна продовжуватиме надавати Україні зброю та боєприпаси, необхідні їй для захисту своєї суверенності.

Прем'єр-міністр Ріші Сунак заявив:

"Ми повинні бути рішучими і креативними в наших зусиллях на підтримку України і припинення незаконної війни Путіна в цей критичний момент. Велика Британія залишається в авангарді міжнародної реакції, як це було з самого початку. Ми повинні перейти від "стільки, скільки буде потрібно" до "чого б це не коштувало", якщо ми хочемо покласти край цій незаконній війні".

Наразі Велика Британія виділила майже 12,7 мільярдів фунтів стерлінгів на військову, гуманітарну та економічну підтримку України.

 

Коментувати

Підтримати ресурс

Останні матеріали

Останні коментарі

Круто! Ждемо... кряка...

Автор: Дядюшка Угу

Це ж не його задача. Аудіодорожка готується за звичай в стороніх продуктах, які вже гарно...

Автор: admin

А українську він (чи вона?) розуміє?

Автор: Дядюшка Угу

Дяка! те що треба!

Автор: Вау

Поки готувався матеріал: В Adobe Premiere Pro інтегрували нейромережі Монтаж тепер простіше...

Автор: admin

А далі *опа. Це не нормально все, буквально репресивний утиск

Автор: Lada Y

Цікаво, а він нехоче розповісти як сама Польща і нашім, і вашим…

Автор: Дядюшка Угу

Підтримати ресурс


tganywaynews