Спікер Джонсон підтримав удари по Росії американською зброєю

Спікер Джонсон підтримав удари по Росії американською зброєю

"Україні потрібно дозволити вести війну з Росією так, як вона вважає за потрібне. А спроба контролювати зусилля на мікрорівні є не дуже хорошою політикою"

Україна має право вести бойові дії з Росією відповідно до власних військових стратегій. Мікроконтроль над військовими діями може бути непродуктивним, як зазначив спікер Палати представників США Майк Джонсон. Журналістка “Голосу Америки” Катерина Лісунова обговорила з ним заяву, опубліковану його колегами з комітету Палати представників з питань розвідки.

Ця заява закликає адміністрацію президента Джо Байдена дозволити Україні використовувати американське озброєння проти військових об’єктів на території Росії. Лісунова запитала у Джонсона, чи підтримує він цю ідею, оскільки Україна вже має американське озброєння, але є обмеження на його використання.

“На мою думку, ми маємо дозволити Україні вести війну так, як вони вважають за потрібне, вони повинні мати можливість відповісти на агресію”, - зазначив спікер. Він також додав, що спроба контролювати військові дії на мікрорівні може бути непродуктивною для США.

Адміністрація Байдена відкрито заявила, що не підтримує нанесення ударів по території Росії. У той же час, Україна почала атакувати об’єкти на території РФ власною зброєю, після чого в США заявили, що не дозволять цього робити американською зброєю. Однак недавно держсекретар Ентоні Блінкен додав, що Україна сама вирішує, як їй вести війну.

Президент Володимир Зеленський вже кілька разів публічно критикував таку заборону і пояснював, що це дає РФ значну перевагу, адже тоді окупанти спокійно можуть накопичувати війська поблизу кордону з Україною. Нещодавно двопартійна група конгресменів, членів постійного комітету Палати представників США з питань розвідки, закликала міністра оборони Ллойда Остіна дозволити Україні завдавати ударів американською зброєю по військових цілях на території Росії.

 

 

Коментувати

Підтримати ресурс

Останні матеріали

Останні коментарі

Круто! Ждемо... кряка...

Автор: Дядюшка Угу

Це ж не його задача. Аудіодорожка готується за звичай в стороніх продуктах, які вже гарно...

Автор: admin

А українську він (чи вона?) розуміє?

Автор: Дядюшка Угу

Дяка! те що треба!

Автор: Вау

Поки готувався матеріал: В Adobe Premiere Pro інтегрували нейромережі Монтаж тепер простіше...

Автор: admin

А далі *опа. Це не нормально все, буквально репресивний утиск

Автор: Lada Y

Цікаво, а він нехоче розповісти як сама Польща і нашім, і вашим…

Автор: Дядюшка Угу

Підтримати ресурс


tganywaynews