Сі Цзіньпін наполягає на політичному вирішенні "української кризи"

Сі Цзіньпін наполягає на політичному вирішенні "української кризи"

"Голова КНР Сі Цзіньпін вчергове заявив, що Китай вважає лише політичне врегулювання правильним шляхом вирішення «української кризи», і позиція Пекіна стосовно цього залишається незмінною. Про це він сказав на пресконференції з російським очільником Володимиром Путіним у Пекіні, яка транслювалася на ТБ"

Голова КНР Сі Цзіньпін знову заявив, що Китай вважає лише політичне врегулювання "українського кризи" правильним шляхом вирішення, і позиція Пекіна стосовно цього залишається незмінною. Про це він сказав на прес-конференції з російським очільником Володимиром Путіним у Пекіні, яка транслювалася на ТБ. "Китай і Росія вважають, що лише політичне врегулювання "української кризи" (так у Китаї називають війну - ред.) є правильним напрямом її вирішення. Позиція Китаю стосовно цього завжди була чіткою і послідовною", - заявив Сі.

За його словами, при врегулюванні "кризи" необхідно дотримуватись цілей та принципів Статуту ООН, поважати суверенітет і територіальну цілісність усіх країн, враховувати обґрунтовані занепокоєння всіх сторін безпековими питаннями, а також вибудовувати збалансовану, ефективну та стійку архітектуру безпеки. "Китайська сторона сподівається на якнайшвидше відновлення миру та стабільності на Європейському континенті і готова продовжувати відігравати свою конструктивну роль для цього", - зазначив Сі.

Путін, своєю чергою, подякував китайській стороні "за ініціативи, що висуваються Пекіном для врегулювання "кризи в Україні". Він додав, що домовився з Сі докладно обговорити весь комплекс зовнішньополітичного порядку денного на неформальній зустрічі сьогодні ввечері та, зокрема, "поінформувати голову КНР про ситуацію, що складається навколо "української кризи".

 

Коментувати

Підтримати ресурс

Останні матеріали

Останні коментарі

Круто! Ждемо... кряка...

Автор: Дядюшка Угу

Це ж не його задача. Аудіодорожка готується за звичай в стороніх продуктах, які вже гарно...

Автор: admin

А українську він (чи вона?) розуміє?

Автор: Дядюшка Угу

Дяка! те що треба!

Автор: Вау

Поки готувався матеріал: В Adobe Premiere Pro інтегрували нейромережі Монтаж тепер простіше...

Автор: admin

А далі *опа. Це не нормально все, буквально репресивний утиск

Автор: Lada Y

Цікаво, а він нехоче розповісти як сама Польща і нашім, і вашим…

Автор: Дядюшка Угу

Підтримати ресурс


tganywaynews