Зеленський анонсував постачання ATACMS від США

Зеленський анонсував постачання ATACMS від США

"Президент України Володимир Зеленський та президент США Джо Байден домовились про постачання ATACMS"

Президент України Володимир Зеленський повідомив про значну перемогу в боротьбі за свободу та незалежність – Україна отримає далекобійні ракети ATACMS від США!

Про це глава держави оголосив під час вечірнього звернення 22 квітня. Він зазначив, що питання постачання ATACMS обговорювалося з президентом США Джо Байденом.

"Сьогоднішній результат - у домовленостях про ATACMS для України всі крапки розставлені. Дякую, пане Президенте! Дякую, Конгресе! Дякую, Америко!", - підкреслив Зеленський.

Це значний крок до посилення обороноздатності України та звільнення українських земель від російських окупантів. ATACMS дозволять ЗСУ вражати ворожі цілі на значно більшій відстані, що суттєво змінить хід війни.

Нагадаємо, що Україна вперше звернулася до США з проханням про надання ATACMS ще у 2023 році. Вже тоді ЗСУ використовували ракети цього типу, завдавши ударів по аеродромах у Бердянську та Луганську.

Постачання ATACMS – це не лише посилення української армії, але й чіткий сигнал Росії, що світ не визнає її окупацію українських територій і продовжуватиме підтримувати Україну у боротьбі за свободу.

Віримо в нашу Перемогу! Разом до визволення всієї України!

Додаткова інформація:

  • Про ATACMS: ATACMS (Army Tactical Missile System) – це система тактичних ракет великої дальності, розроблена у США. Ракети ATACMS можуть вражати цілі на відстані до 300 кілометрів.
  • Важливість ATACMS для України: ATACMS дозволять ЗСУ вражати російські склади боєприпасів, командні пункти та інші важливі об'єкти на значно більшій відстані, ніж це можливо зараз. Це змусить Росію відсунути свої війська далі від українських ліній фронту, що ускладнить їм ведення вогню по українських містах та селах.
  • Міжнародна підтримка України: Постачання ATACMS – це черговий приклад рішучої підтримки України з боку США та інших країн-партнерів. Ця підтримка є життєво важливою для перемоги України у війні з Росією.
Коментувати

Підтримати ресурс

Останні матеріали

Останні коментарі

Круто! Ждемо... кряка...

Автор: Дядюшка Угу

Це ж не його задача. Аудіодорожка готується за звичай в стороніх продуктах, які вже гарно...

Автор: admin

А українську він (чи вона?) розуміє?

Автор: Дядюшка Угу

Дяка! те що треба!

Автор: Вау

Поки готувався матеріал: В Adobe Premiere Pro інтегрували нейромережі Монтаж тепер простіше...

Автор: admin

А далі *опа. Це не нормально все, буквально репресивний утиск

Автор: Lada Y

Цікаво, а він нехоче розповісти як сама Польща і нашім, і вашим…

Автор: Дядюшка Угу

Підтримати ресурс


tganywaynews