СБУ затримала екснардепа від Партії регіонів Лук'янова – ЗМІ

СБУ затримала екснардепа від Партії регіонів Лук'янова – ЗМІ

"СБУ затримала колишнього народного депутата від забороненої Партії регіонів Владислава Лук'янова, який виправдовував напад Росії, на спробі втечі з України"

Служба безпеки України (СБУ) зупинила спробу втечі колишнього народного депутата від нині забороненої Партії регіонів, Владислава Лук’янова, який публічно виправдовував агресію Росії. Ім’я затриманого не було офіційно названо СБУ, але за інформацією джерел, це Лук’янов.

Він був затриманий біля прикордонного пункту пропуску в Одеській області, намагаючись перетнути кордон як особа, яка не підлягає призову. За даними слідства, у 2020 році він став депутатом міської ради Бахмута від забороненої партії “Опозиційна платформа - За життя”. Після окупації частини регіону він почав співпрацювати з ворогом і “перереєстрував” свою компанію-інтернет-провайдера за законодавством Росії.

Він надав ФСБ повний доступ до свого обладнання, що дало можливість російській спецслужбі контролювати інтернет-активність місцевого населення. Лук’янов сам переїхав на територію, що контролюється Україною, і керував своєю компанією на відстані.

В СБУ зазначають, що Лук’янов регулярно сплачував кошти до бюджету РФ у вигляді “податків” та “зборів”, фінансуючи таким чином військово-промисловий комплекс Росії та її окупаційні угруповання, які воюють проти України. Крім того, він публічно виправдовував збройну агресію Росії, про що неодноразово розповідав у чатах прокремлівських Телеграм-каналів.

Під час обшуку у затриманого вилучено мобільний телефон та записи, які свідчать про його злочинні дії. Наразі Лук’янову повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 436-2 ККУ (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників). Також вирішується питання щодо додаткової кваліфікації незаконної діяльності фігуранта. Йому загрожує тюремне ув’язнення.

Коментувати

Підтримати ресурс

Останні матеріали

Останні коментарі

Круто! Ждемо... кряка...

Автор: Дядюшка Угу

Це ж не його задача. Аудіодорожка готується за звичай в стороніх продуктах, які вже гарно...

Автор: admin

А українську він (чи вона?) розуміє?

Автор: Дядюшка Угу

Дяка! те що треба!

Автор: Вау

Поки готувався матеріал: В Adobe Premiere Pro інтегрували нейромережі Монтаж тепер простіше...

Автор: admin

А далі *опа. Це не нормально все, буквально репресивний утиск

Автор: Lada Y

Цікаво, а він нехоче розповісти як сама Польща і нашім, і вашим…

Автор: Дядюшка Угу

Підтримати ресурс


tganywaynews