У Раді вирішили долю ухилянтів за кордоном: що відомо

У Раді вирішили долю ухилянтів за кордоном: що відомо

Комітет із національної безпеки, оборони та розвідки повернув обмеження на консульські послуги громадянам України за кордоном, які не мають військово-облікових документів.

Комітет із національної безпеки, оборони та розвідки прийняв рішення повернути обмеження на консульські послуги для громадян України за кордоном, які не мають військово-облікових документів. Це стосується зокрема мобілізованих громадян, які не можуть підтвердити свій військовий облік.

Додатково, на запит Міністерства оборони, питання впровадження електронного кабінету було розглянуто як “можливість”, а не “зобов’язання”. Комітет також вніс до законопроекту про мобілізацію деякі мотивуючі положення.

Законопроект буде представлений у Раді 10 квітня, а 11 квітня заплановано фінальне голосування по ньому.

 

Редакція, прийнята за основу:

  • Громадяни, які бажають підписати контракт із Міністерством оборони України (МОУ), можуть обрати підрозділ із затвердженого Генеральним штабом переліку.
  • Військовослужбовцям виплачується винагорода за знищене (захоплене) озброєння та військову, бойову (спеціальну, спеціалізовану) техніку супротивника.
  • Щомісячно військовослужбовцям надається винагорода за особливості проходження служби у розмірі 10 000 гривень у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.
  • Також військовослужбовцям надається право на компенсацію 50% від першого внеску за кредитом, забезпеченим предметом іпотеки.
  • Не нараховуються штрафні санкції, пеня за невиконання зобов’язань перед підприємствами, установами та організаціями всіх форм власності, у тому числі банками та фізичними особами, а також відсотки за користування кредитом.
  • За один місяць служби зараховується за три місяці

Важливо пам’ятати, що в Україні триває війна з Росією, і вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а актуалізація даних громадян. Призов військовозобов’язаної людини на військову службу є нормальним процесом у країні, що веде війну. Захист своєї країни є обов’язком кожного українця. Не варто забувати, що сьогодні втікаючи від війни, завтра вона може прийти до кожного з нас.

Автор матеріалу:

https://apostrophe.ua/ua/news/318257

Коментувати

Підтримати ресурс

Останні матеріали

Останні коментарі

Круто! Ждемо... кряка...

Автор: Дядюшка Угу

Це ж не його задача. Аудіодорожка готується за звичай в стороніх продуктах, які вже гарно...

Автор: admin

А українську він (чи вона?) розуміє?

Автор: Дядюшка Угу

Дяка! те що треба!

Автор: Вау

Поки готувався матеріал: В Adobe Premiere Pro інтегрували нейромережі Монтаж тепер простіше...

Автор: admin

А далі *опа. Це не нормально все, буквально репресивний утиск

Автор: Lada Y

Цікаво, а він нехоче розповісти як сама Польща і нашім, і вашим…

Автор: Дядюшка Угу

Підтримати ресурс


tganywaynews