ЗМІ: Україна розгорнула оборонну стратегію "еластичної стрічки"

ЗМІ: Україна розгорнула оборонну стратегію "еластичної стрічки"

"Українська вогнева міць покращилася після того, як законодавці схвалили вкрай необхідний пакет військової допомоги, але для цього Силам оборони довелося втратити території, аби відтягнути час"

Українські Сили оборони змушені були відступити на деяких ділянках фронту, щоб дати час для постачання західної зброї та боєприпасів, пише AP. Це рішення стало частиною нової "гнучкої" оборонної стратегії, яку Україна використовує, щоб виграти час і завдати удару по окупантам.

Хоча надходження західних боєприпасів дещо зменшило артилерійську перевагу Росії, московські війська все ще просуваються вздовж лінії фронту. Їм сприяють літні погодні умови, які роблять ґрунт сухішим і полегшують маневрування.

Замість жорсткої оборони українські військові обирають тактику "гнучкої стрічки". Це дозволяє їм відступати на більш захищені позиції, де вони можуть вести більш ефективний бій з меншими втратами. З часом, отримавши більше зброї та боєприпасів, Україна зможе перейти в контрнаступ.

Ця стратегія контрастує з жорсткою обороною міста Бахмута, яка тривала дев'ять місяців і призвела до значних втрат серед українських військових.

Перший заступник міністра оборони України Іван Гаврилюк зазначив, що американська допомога вже дає результати. За його словами, артилерійська перевага Росії зменшилася з 7 до 1 на початку року до 5 до 1 зараз.

Гаврилюк також підкреслив, що для нейтралізації російської авіації Україні необхідно щонайменше 130 винищувачів F-16. Він висловив упевненість, що з часом Україна здобуде перевагу у власному повітряному просторі.

Нова оборонна стратегія України є свідченням її здатності адаптуватися до мінливих умов війни. Ця гнучкість, у поєднанні з західною військовою допомогою, може стати ключем до перемоги над російськими окупантами.

 

Коментувати

Підтримати ресурс

Останні матеріали

Останні коментарі

Круто! Ждемо... кряка...

Автор: Дядюшка Угу

Це ж не його задача. Аудіодорожка готується за звичай в стороніх продуктах, які вже гарно...

Автор: admin

А українську він (чи вона?) розуміє?

Автор: Дядюшка Угу

Дяка! те що треба!

Автор: Вау

Поки готувався матеріал: В Adobe Premiere Pro інтегрували нейромережі Монтаж тепер простіше...

Автор: admin

А далі *опа. Це не нормально все, буквально репресивний утиск

Автор: Lada Y

Цікаво, а він нехоче розповісти як сама Польща і нашім, і вашим…

Автор: Дядюшка Угу

Підтримати ресурс


tganywaynews