Буданов: Росія перекинула до Криму новітні системи ППО С-500

Буданов: Росія перекинула до Криму новітні системи ППО С-500

"Очільник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов заявив, що російські війська розмістили на території тимчасово окупованого Криму свої новітні системи протиповітряної оборони С-500"

Очільник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов в ефірі національного телемарафону повідомив, що Росія розмістила на території тимчасово окупованого Криму свої новітні системи протиповітряної оборони С-500.

За його словами, це робиться з метою посилення ППО на півострові, адже "це цілком очевидно". Буданов підкреслив, що розміщення С-500 в Криму буде "дослідним застосуванням" цих комплексів.

С-500 – це нове покоління російських зенітних ракетних систем, які призначені для боротьби з балістичними ракетами середньої дальності, крилатими ракетами, дронами, літаками, а також низькоорбітальними супутниками.

Розробники заявляють, що ЗРК має радіус дії до 600 км і здатен виявляти та одночасно вражати до десяти надзвукових цілей. Зокрема аеродинімічні цілі на відстані до 380 км, а балістику ‒ 15 км. Виробництво системи розпочалося у 2021 році, а вартість однієї одиниці складає близько 600 мільйонів доларів.

Крім того, Буданов відповів на питання журналістки про те, чи використовується наразі Керченський міст у військових цілях: "Допоки він є, він буде використовуватися. Зараз по ньому їде менше вантажів, але більше особового складу армії ‒ це їхній основний шлях. Це триватиме і далі, поки міст існує", ‒ зауважив керівник розвідки.

Розміщення С-500 в Криму свідчить про те, що Росія продовжує нарощувати свою військову присутність на півострові. Це може становити загрозу для України, адже ці системи здатні перешкоджати українській авіації та завдавати ударів по наземних цілях.

 

Коментувати

Підтримати ресурс

Останні матеріали

Останні коментарі

Круто! Ждемо... кряка...

Автор: Дядюшка Угу

Це ж не його задача. Аудіодорожка готується за звичай в стороніх продуктах, які вже гарно...

Автор: admin

А українську він (чи вона?) розуміє?

Автор: Дядюшка Угу

Дяка! те що треба!

Автор: Вау

Поки готувався матеріал: В Adobe Premiere Pro інтегрували нейромережі Монтаж тепер простіше...

Автор: admin

А далі *опа. Це не нормально все, буквально репресивний утиск

Автор: Lada Y

Цікаво, а він нехоче розповісти як сама Польща і нашім, і вашим…

Автор: Дядюшка Угу

Підтримати ресурс


tganywaynews