ISW: Росіяни готуються депортувати з окупованих територій до РФ десятки тисяч дітей

ISW: Росіяни готуються депортувати з окупованих територій до РФ десятки тисяч дітей

"Російська влада готується активізувати депортацію українських дітей до Росії впродовж літа, посилюючи ще один компонент російської кампанії геноциду в Україні. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW)"

Згідно з новим звітом Інституту вивчення війни (ISW), російська влада готується до широкомасштабної депортації українських дітей до Росії протягом літа. Цей крок посилює один із компонентів геноцидної кампанії Росії проти України.

Ось деякі ключові моменти звіту ISW:

  • Леонід Пасічник, очільник так званої "ЛНР", заявив 27 травня, що регіони РФ "приймуть" понад 12 000 дітей з окупованої Луганської області протягом 2024 року.
  • Російська програма "Корисні канікули" профінансує поїздку 40 000 дітей з окупованої України, які "відвідають" Росію для участі в літніх таборах та освітніх заходах.
  • Літні дитячі табори в окупованому Криму та на території Росії готуються "прийняти" понад 600 дітей з окупованої України протягом літа.
  • Окупаційне Міністерство праці Херсонської області оголосило, що діти з окупованої Херсонської області поїдуть до табору "Океан" для участі в "освітній, спортивній та культурній програмі".
  • Так зване міністерство освіти і науки "ЛНР" повідомило, що невстановлена кількість підлітків з окупованої Луганської області відвідає військово-патріотичний спортивний табір у Росії.

ISW наголошує, що:

  • Незважаючи на зусилля Росії представити літні табори для українських дітей як тимчасові рекреаційні та освітні заходи, вони є фундаментальною складовою російської кампанії з депортації українців, включаючи дітей, до Росії.
  • Насильницьке переміщення дітей з однієї групи в іншу є визнаним актом геноциду.
  • Багатогранні схеми Росії з депортації українських дітей до Росії можуть бути класифіковані як геноцидні акти.
  • Українські діти, які були депортовані до Росії на такі "канікули" чи "літні табори", стикаються з програмами русифікації, спрямованими на ізоляцію від своїх українських родин, мови, культури та історії.
  • Російська влада, ймовірно, посилюватиме депортацію протягом усього літа під виглядом літніх канікул.
  • Ці програми є актами геноциду проти українського народу, попри зусилля Росії замаскувати їх під тимчасові та позитивні освітні можливості.

Звіт ISW підкреслює нагальну потребу в міжнародних діях для зупинення геноцидної кампанії Росії проти України, яка включає депортацію дітей. Спільнота

 

Коментувати

Підтримати ресурс

Останні матеріали

Останні коментарі

Круто! Ждемо... кряка...

Автор: Дядюшка Угу

Це ж не його задача. Аудіодорожка готується за звичай в стороніх продуктах, які вже гарно...

Автор: admin

А українську він (чи вона?) розуміє?

Автор: Дядюшка Угу

Дяка! те що треба!

Автор: Вау

Поки готувався матеріал: В Adobe Premiere Pro інтегрували нейромережі Монтаж тепер простіше...

Автор: admin

А далі *опа. Це не нормально все, буквально репресивний утиск

Автор: Lada Y

Цікаво, а він нехоче розповісти як сама Польща і нашім, і вашим…

Автор: Дядюшка Угу

Підтримати ресурс


tganywaynews