У ЗСУ розповіли про ситуацію в районах Кринок та острова Нестрига

У ЗСУ розповіли про ситуацію в районах Кринок та острова Нестрига

"Російські війська двічі намагались штурмувати острів Нестрига в Херсонській області. Ще 7 спроб штурмів були здійснені в районі Кринок, але всі виявились безуспішними"

Російські війська протягом останньої доби двічі безуспішно намагалися штурмувати острів Нестрига в Херсонській області, а також здійснили 7 невдалих атак у районі населеного пункту Кринки. Про це повідомив начальник Обʼєднаного координаційного прес-центру Сил оборони Півдня України Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону.

Острів Нестрига: стратегічна точка на Дніпрі

"Що стосується Нестриги, то вчора було дві спроби штурмів", - розповів Плетенчук. Цей острів, за його словами, не можна назвати плацдармом, адже він є частиною групи дрібних островів на правому березі Дніпра. "Уявіть собі правий берег річки Дніпро, І там знаходяться багато островків. Це такий рибацький рай. Ця група островів - вони досить маленькі, хоча Нестрига за свою площею більша за площею, ніж два найближчі населені пункти Кизомис і Велетенське", - зазначив спікер.

Важливість Нестриги полягає в тому, що це останній острів у цій групі, який фактично відокремлює річку Дніпро від суходолу. "Тому для нас було дуже важливо зайняти цю позицію, бо наразі для того, щоб підібратися до наших населених пунктів, ворог має подолати відкриту площу, тобто річку. А там, звісно, вони набагато уразливіші", - пояснив Плетенчук.

Ситуація в районі Кринок

Загалом на південному напрямку фронту ситуація залишається стабільною. Ознак створення нових наступальних угруповань противником не спостерігається. "Різких змін і стані та положенні кількості сил противника так само нема. Минула доба була досить напруженою. Що стосується лише Кринок, там було 7 штурмів, всі вони були відбиті і ворог був вимушений відійти з втратами, успіху не мав", - додав Плетенчук.

Втрати окупантів

За даними Плетенчука, за добу противник поніс значні втрати. Сили оборони України виконали понад 700 вогневих завдань на цьому напрямку, уразивши більше 600 цілей. "Крім цього втрати на цьому напрямку склали більше 150 російських військових. З них половина - безповоротні", - додав він.

Звільнення острова Нестрига

Наприкінці квітня українські війська просунулися в районі селища Велетенське Херсонської області і 28 квітня звільнили острів Нестрига. Про це повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський. З того часу російські окупанти не припиняють спроб захопити цю територію, але українські військові успішно обороняють свої позиції.

 

Коментувати

Підтримати ресурс

Останні матеріали

Останні коментарі

Круто! Ждемо... кряка...

Автор: Дядюшка Угу

Це ж не його задача. Аудіодорожка готується за звичай в стороніх продуктах, які вже гарно...

Автор: admin

А українську він (чи вона?) розуміє?

Автор: Дядюшка Угу

Дяка! те що треба!

Автор: Вау

Поки готувався матеріал: В Adobe Premiere Pro інтегрували нейромережі Монтаж тепер простіше...

Автор: admin

А далі *опа. Це не нормально все, буквально репресивний утиск

Автор: Lada Y

Цікаво, а він нехоче розповісти як сама Польща і нашім, і вашим…

Автор: Дядюшка Угу

Підтримати ресурс


tganywaynews